Antena Căutare

Budincă de orez cu topping de fructe, rețetă orientală preparată dei Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, iscusitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un desert senzațional de sezon, o rețetă orientală de budincă de orez cu piure de căpșuni.

Budincă de orez cu piure de căpșuni și caise Galerie
Budincă de orez cu piure de căpșuni într-o cupă de sticlă | Rețeta lui Vlăduț

Dacă este vineri, este zi de desert la Neatza cu Răzvan și Dani, iar Vlăduț a preparat o delicioasă și spectaculoasă rețetă de budincă de orez cu topping de fructe, inspirată din bucătăria orientală.

Ce poate fi mai delicios, în plin sezon al căpșunilor și cireșelor românești, bine coapte și aromate, decât un desert cu căpșuni și alte fructe? Iar dacă mai adăugăm și alte arome precum apa de trandafiri, deliciul va fi maxim, iar papilele vor dansa de fericire creând așa-zisul curcubeu pe cerul gurii.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al deliciosului desert oriental, pentru a-l prepara și voi în weekend și a-i răsfăța pe cei dragi cu el.

Citește și: Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Rețetă de budincă de orez cu topping de fructe - Ingrediente

Pentru budincă:

  • 1 litru de lapte
  • 200 gr făină de orez
  • 150 gr zahăr
  • 30 ml apă de trandafiri
  • un praf de sare

Pentru topping:

  • 500 gr căpșuni
  • 150 gr zahăr
  • 5-6 caise
  • 100 gr cireșe
  • suc de lămâie
  • zahăr vanilinat
  • fistic

Rețetă de budincă de orez cu topping de fructe - Mod de preparare

Pentru a prepara budinca de orez, se procedează asemănător ca la rețeta de griș cu lapte. Mai întâi se pune laptele la fiert și se adaugă sarea și zahărul. După ce a atins punctul de fierbere, se trage laptele de pe foc și se lasă să se liniștească, apoi se pune din nou pe foc și se adaugă, în ploaie, făina de orez. Se amestecă intens pentru a nu se forma cocoloase și se fierbe budica până devine consistentă. Timpul de fierbere al făinii de orez este mult mai scurt decât al făinii clasice, sau al grișului.

Citește și: Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă

După ce s-a fiert budinca de orez se lasă 2-3 minute să se tempereze, apoi se adaugă aromele: apa de trandafiri și zahărul vanilinat. Apa de trandafiri se poate înlocui cu apă din flori de portocal sau orice aromă preferă fiecare.

Budinca de orez se pune fierbinte în boluri de ceramică, sau în cupe de înghețată.

Cum se prepară toppingul de fructe

Se spală bine fructele și se scurg, apoi se înlătură sâmburii la cireșe și caise. Se opresc câteva fructe din fiecare pentru decor, restul se procesează cu ajutorulu unui blender și se transformă în piure. Se adaugă zahărul, zeama de lămâie și se fierbe piureul de fructe până devine mai consistent. dacă vi se pare fluid, puteți adăuga o linguriță de amidon alimentar. Amestecați intes până acesta se hidratează și sosul de fructe devine consistent.

Se lasă toppingul de fructe să se tempereze ușor și se toarnă deasupra budincii de orez.

Citește și: Rețetă de spumă de căpșuni în coșulețe crocante, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Delicioasa budinca de orez cu topping de fructe se servește decorată cu fistic mărunțit și cuburi din fructele oprite.

Pentru mai multe detalii despre modul de prepăarare al spectaculosului desert oriental, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Horoscopul zilei 4 iunie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zodi... CONCURS! Cea mai sexy mămică la Neatza cu Răzvan și Dani. Cum te poți înscrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x