Antena Căutare

Cât de necesar este sportul în procesele de slăbire?

Iuliana Dabija, personal trainer și consultant în nutriție, a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani ce să mâncăm dacă vrem să slăbim și cât de necesar este sportul în procesele de slăbire.

Despre dieta de slăbit Galerie
Despre dieta de slăbit cu Iuliana Dabija la Super Neatza

Pentru că de-a lungul timpului ni s-a tot repetat că o dietă de slăbire trebuie să fie însoțită, neapărat și de câteva ore de sport, invitată în platoul de la Super Neatza, Iuliana Dabija, personal trainer și consultant în nutriție, ne-a dezvăluit cât de necesar este sportul în procesele de slăbire.

Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme acumulate de sărbători, sau în urma unor excese alimentare, necontrolate, suntem tentați să apelăm la diferite diete de slăbit despre care, probabil am auzit că au dat rezultate în cazul mai multor persoane, fără a ține cont de sfaturile specialiștilor în probleme de nutriție.

Ce înseamnă de fapt o dietă de slăbit?

Mulți înțeleg prin dieta de slăbit excluderea din alimentație a unor preparate, sau a unor grupe alimentare care pot aduce un aport de kilograme, ajungând chiar la înfometare din dorința de a slăbi rapid și a atinge greutatea dorită, ceea ce, de fapt, este total greșit.

Prin dietă de slăbire trebuie să înțelegem că este necesară crearea unui deficit caloric în alimentația de zi cu zi, dar fără a exclude anumite grupe alimentare, așa încât să se producă în organism o ardere a caloriilor mai mare decât consumul acestora.

Această ardere a caloriilor depinde de metabolismul bazal al fiecăruia, este o ardere internă, nu o ardere a caloriilor prin sport, așa cum mulți ar înțelege.

Citește și: Câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an

Așadar, nu este imperios necesar sportul atunci când dorim să ținem o dietă de slăbire ci trebuie reduse porțiile de mâncare cu care eram obișnuiți, astfel încât să nu depășim caloriile zilnice, necesare organismului pentru o funcționalitate normală.

Pentru a atinge acest scop, trebuie să apelăm la specialiștii în nutriție care să ne construiască un meniu alimentar necesar, personalizat, care să se încadreze în caloriile despre care am menționat mai sus.

Când este necesar sportul în dietele de slăbit?

Trebuie înțeles faptul că, prin procesul de slăbire, procesul de pierdere a unui număr de kilograme, nu se înțelege doar o pierdere a masei de grăsime din corp, ci și o pierdere a unei părți din masa musculară.

Aici intervine de fapt necesitatea sportului și a mișcării fizice din timpul dietelor de slăbire și nu numai. Nu ne dorim să pierdem masa musculară, nu doar pentru aspectul fizic ci și pentru că rolul masei musculare din corp este acela de a ajuta arderea grăsimilor.

Citește și: Cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă

Pierderea în greutate doar cu ajutorul alimentației potrivite funcționează doar pe termen scurt, această pierdere trebuie menținută și prin câteva ore de sport pe săptămână, fie la sală cu ajutorul antrenorilor, fie acasă după indicațiile acestora.

Pentru mai multe detalii despre cât de necesar este sportul în procesele de slăbire și mai multe explicații de la Iuliana Dabija, personal trainer și consultant în nutriție, nu ezitați să accesați și materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Prognoza meteo 27 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Rețetă de mămăligă cu cartofi și carne de la garniță, preparată de Chef Nicolai Tand la Super Neatza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x