Antena Căutare

Câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an

Anca Alungulesei, terapeut nutrițional, creatoarea metodei de slăbit PSIHO DIETA, îți recomandă câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an.

Anca Alungulesei Galerie
Anca Alungulesei, terapeut nutrițional, prezintă la Super Neatza câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an

Invitată în cadrul matinalului Super Neatza, Anca Alungulesei, terapeut nutrițional, cunoscută pentru metoda de slăbit prin psiho dietă, ne recomandă câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an.

Iată care sunt cele câteva reguli pentru o dietă corectă de slăbit:

Prima regulă de bază pentru cei care vor să reducă cantitatea de grăsime din organism, dar nu și masa musculară este să scadă cantitatea de carbohidrați din alimentație: paste, orez, cartofi, făinoase, fructe și legume cu indice glicemic mare, etc., dar să crească cantitatea de grăsimi sănătoase.

A doua regulă importantă într-o dietă de slăbire este aceea de a renunța la gustările dintre mese, sau la obișnuința de a ronțăi ceva atunci când se stă la povești, la televizor sau pe telefon. Obișnuința de a ronțăi ceva trebuie eliminată prin metoda psiho-dietei, sau, trebuie să alegem ingrediente sănătoase care ne aduc și un aport de beneficii organismului cum ar fi nucile, alunele și alte fructe oleaginoase, dar cu măsură, fără a depăși cantitatea recomandată de maxim 50 grame pe zi. O variantă sănătoasă o mai reprezintă boabele de cacao care au un conținut mare de magneziu, necesar în curele de slăbire.

Citește și: Cum trebuie să urmăm corect o cură de slăbire pentru rezultate optime

Ce este psiho-dieta?

Psiho Dieta este o metodă de autoimpunere psihică, prin care singuri învățăm să ne refacem mental convingerile în ceea ce privește echilibrul dintre mâncare și greutatea corporală.

Printr-o astfel de metodă învățăm să înlocuim beneficiile externe care ne influențează obiceiurile alimentare și să dobândim o anume claritate mentala, care ne crește stima de sine, ne îmbunătățește foarte mult și stabilitatea emoțională, astfel încât ne putem controla stările de frică și anxietate legate de mâncare, greutate si sănătate, în general..

Prin psiho dietă învățăm să purtăm un dialog sănătos și benefic cu mintea noastră, adică învățăm să dăm indicații minții așa încât să accelerăm procesul de ardere a grăsimilor.

Citește și: Cum ne putem controla poftele alimentare prin psiho dietă

O a treia regulă de bază pentru atunci când ne propunem să slăbim este aceea de a ne hidrata organismul cu apă în care să adăugăm și puțină scorțișoară.Scorțișoara are rolul de a inhiba pofta de dulce.

O altă regulă este alegerea fructelor pe care le consumăm zilnic pentru aportul de vitamine. Trebuiesc alese fructe bogate în antioxidanți care să ajute organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Exemple de fructe bogate în antioxidanți ar fi citricele, fructele de pădure, fructele mici, colorate și mai puțin dulci. Important este să știm și când anume este bine să consumăm fructele. Fructele nu sunt recomandate a fi consumate după masă, ci cu 30 de minute înainte de masă.

O ultimă regulă de bază o constituie programul de somn. Se spune că în perioada dietei de slăbire, cu cât dormim mai mult, cu atât slăbim mai mult.

Pentru a nu pierde detalii importante despre cele câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an, recomandate de Anca Alungulesei, terapeut nutrițional, accesați și materialul video de mai sus!

Idei de salate sățioase pentu mese hrănitoare și pline de sănătate... Rețetă de spaghete în sos de roșii cu fructe de mare, prepatrată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x