Flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi, este rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani.

Flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi și servite cu piure de cartofi dulci

Rețeta lui Vlăduț

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă delicioasă și inedită de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi, dar și o garnitură pe măsură, rețetă denumită ”Happy Flower”. Florile de dovleac umplute cu brânzeturi și fistic se asortează perfect cu piureul de cartofi dulci gratinat cu spanac verde și usturoi, într-un gust armonios.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi un astfel de preparat delicios, de sezon.

Rețetă de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi - Ingrediente

  • flori de dovleac
  • brânză brie
  • brânză cremoasă
  • cașcaval cedar
  • fistic sărat și prăjit
  • 3-4 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare și piper
  • ulei de floarea soarelui

Pentru garnitură:

  • cartofi dulci
  • spanac proaspăt
  • usturoi verde
  • unt și ulei
  • sare și piper

Rețetă de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi - Mod de preparare

Modul de preparare al florilor de dovleac pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor. Iar garnitura este o nebunie de piure gratinat cu spanac și usturoi.

Cum se prepară florile de dovleac pane, umplute cu brânzeturi

Se amestecă brânza brie cu brânza cremoasă și cașcavalul cedar răzuit. Se adaugă fistic ușor sărat și prăjit, tocat grosier. cantitățile de brânzeturi se stabilesc în funcție de gust.

Cu o linguriță se umplu florile de dovleac cu compoziția de brânzeturi și se răsucesc ușor la capete. Apoi, se trec florile umplute prin făină, prin ouă amestecate cu sare și piper și prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos și devin crocante la exterior.

Citește și: Cașcaval pane cu sos de brânză și hrean, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Cum se prepară garnitura de cartofi dulci cu spanac și usturoi verde

Cartofii dulci se coc la cuptor, apoi se crestează și se lasă să se tempereze.

Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat, pentru a i se intensifica culoarea.

Se pune unt cu puțin ulei la încins și se călește usturoiul verde, tocat mărunt. Se lasă să se pătrundă și să-și degaje bine aroma în ulei, apoi se adaugă spanacul scurs și tocat mărunt. Se amestecă pentru câteva minute și se lasă să se tempereze. Cartofii dulci se curăță și se amestecă cu spanacul și usturoiul verde rezultând un piure aromat și frumos gratinat.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu brânză și spanac, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

O explozie de gusturi și arome într-o rețetă de rețetă de flori de dovleac pane, umplute cu brânzeturi ce poate constitui masa principală dintr-o zi.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Dacă îți este poftă de un desert vegan, rapid și simplu de preparat, poți testa o negresă din doar două ingrediente.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri