Antena Căutare

Idei de preparate cu dovleac pentru a sărbători Ziua internațională a Dovleacului

Marian Duță împreună cu chef Cristinan Frățieanu ne prezintă câteva idei de preparate cu dovleac pentru a sărbători Ziua internațională a Dovleacului.

Idei de preparate cu dovleac pentru a sărbători Ziua internațională a Dovleacului
Cheesecake cu dovleac

26 octombrie a fost declarată ziua internațională a dovleacului, așa că merită să o sărbătorim din plin cu preparate delicioase atât dulci cât și sărate, având ca îngredient principal dovleacul.

În direct, de la o școală de gătit unde învățăcei sunt copiii, Marian Duță, carismaticul reporter de la Neatza cu răzvan și Dani ne prezintă câteva idei de rețete cu dovleac, pe care putem să le preparăm și noi acasă.

Pe lângă tradiționalele Rețete de plăcintă cu dovleac pe care le știm din copilărie, se mai pot prepara multe alte deserturi cu o combinație de ingrediente delicioase.

Unul dintre aceste deserturi ar fi cheesecake-ul cu dovleac. Este un desert destul de sănătos, pe bază de brânză cu 5% grăsime, iar deasupra un mousse de dovleac, preparat din piure de dovleac copt cu puțină frișcă naturală. Se poate garnisi cu fructe de pădure și un crumble de biscuiți digestivi.

Tot din dovleac se pot prepara și gogoși, sau clătite. în aluatul clasic de gogoși, sau în cel de clătite se poate adăuga dovleac răzuit, sau un piure de dovleac copt.

Supa cremă de dovleac este la mare căutare în această perioadă, iar aceasta se poate servi cu crutoane aromate și semințe de dovleac, coapte.

Citeșete și: Cum preparăm o delicioasă, frumos colorată și aromată Supă cremă de dovleac

Dovleacul copt este foarte îndrăgit, dar ceea ce mulți nu știu, dovleacul poate înlocui cartofii la rețeta de cartofi prăjiți.

Se taie dovleacul sub formă de bastonașe, care se pot prepara mai degrabă la cuptor, decât prăjite. Înainte de a le intrăduce la cuptor, pe hârtie de copt, bastonașele din dovleac se ung cu puțin unt și se trec prin pesmet. Sunt delicioase, iar cei mici se vor bucura maxim de ele.

Pentru a nu pierde momente savuroase din timpul reportajului despre idei de preparate cu dovleac pentru a sărbători Ziua internațională a Dovleacului, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Importanța alimentației la adulți și copii pentru o imunitate bună toamna... Prognoză meteo 27 octombrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x