Antena Căutare

Rețetă de cannoli cu cremă de mascarpone și fructe, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o minunată rețetă din bucătăria italienească și anume: Cannoli cu cremă de mascarpone, frișcă, zmeură, și fistic.

Desert cannoli Galerie
Cannoli cu cremă de mascarpone și fructe, pregătiți de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Pentru că este vineri, în bucătăria de la Neatza cu Răzvan și Dani este zi de desert, iar Vlăduț, iscusitul bucătar al îndrăgitului matinal, a pregătit un generos platou cu cannoli umpluți cu cremă de mascarpone, frișcă, zmeură, și fistic.

Despre istoria delicioaselor cannoli

Pentru cine nu știe, cannoli sunt preparate de patiserie din bucătăria italiană, formate din coji în formă de tub din aluat foarte crocant, prăjit, umplute cu o cremă dulce pe bază de ricotta în combinație cu alte ingrediente.

Desertul Cannoli este originar din Sicilia devenind un desert tradițional al acestei regiuni.

Denumirea provine de la cuvântul „cannolu” care se traduce prin „tub mic”. Cannoli sunt originari in Emiratul Siciliei, un stat islamic care a existat pe insula Siciliei între anii 831- 1072. Desertul din acea vreme era extrem de popular în rândul populației islamice, și era format din tuburi de aluat rumenite în ulei încins și umplute cu diferite creme dulci. Umplutura era de fapt preparată din ricotta de oaie, trecută prin sită, îndulcită și amestecată cu fructe confiate, apoi aromatizată cu apă de flori. În ziua de azi se folosește ricotta de vacă, pentru un gust neutru, însă rețetele s-au diversificat și se mai folosesc și alte creme, cum ar fi o cremă clasică de vanilie sau de ciocolată, iar pe deasupra se decorează cu diverse topping-uri peste care se presară ciocolată răzuită, fistic, alune de pădure, etc.

Cannolii erau savurate până nu demult doar la sărbătorile de Carnevale, adică de Lăsata Secului. În prezent se prepară în orice perioadă, fiind foarte apreciate, iar rețetele au fost preluate și de alte popoare.

Citește și: Secretul celor mai gustoase gogoși artizanale

Iar dacă nu avem formele de copt, aceste tuburi de aluat crocant se găsesc și în comerț, gata coapte, doar mai trebuie să pregătim acasă o cremă delicioasă pentru a le umple.

Așa a procedat și Vlăduț, lipsindu-i din bucătărie dispozitivele pentru copt, cu promisiunea că în viitor le va achiziționa și va pregăti în direct și aluatul.

Ingrediente pentru rețetă de cannoli cu cremă de mascarpone și fructe:

  • 25-30 de tuburi crocante de cannoli
  • Pentru crema de umplut cannoli:

  • 250 gr frișcă bătută
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de scorțișoară
  • 100 gr zmeură
  • 50 gr fistic
  • 4-5 buc. turtă dulce
  • coajă de citrice( lămâie, portocale, mandarine)
  • 100 gr ciocolată pentru decor

Mod de preparare pentru rețetă de cannoli cu cremă de mascarpone și fructe

Mai întâi se spumează mascarponele cu zahărul pudră, cu ajutorul mixerului. Apoi, tot cu ajutorul mixerului, se bate frișca până devine consistentă, dar nu foarte fermă.

Se încorporează, treptat, mascarponele spumat în frișca bătută. Crema nu trebuie să aibă o textură fermă, pentru că în ea se vor mai adăuga și celelalte ingrediente.

Se toacă fisticul mai mărunt, la cuțit, se fârâmițează turta dulce și se încorporează în crema de mascarpone. La final se încorporează și zmeura, tot tocată mărunt.

Cu această cremă se umplu delicioasele cannoli, folosind săculețul unui dispozitiv de decorat torturi.

Citește și: Prăjitura Esterhazy. Rețetă de prăjitură festivă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Ciocolata se topește la bain marie și se glazurează cu ea cannolii, în fir subțire. Deasupra se mai presară fistic tocat mărunt.

Urmăriți și materialul video de mai sus, pentru a nu pierde detalii și sfaturi de la Vlăduț în ceea ce privește rețeta de cannoli cu cremă de mascarpone și fructe!

Se deschid pârtiile din Sinaia. Care sunt regulile impuse de pandemie și ce trebuie să faci... Rolul condimentelor pentru bucate gustoase de sărbători și sănătatea organismului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x