În direct dintr-o rotiserie din București, Adina Lăcătușu, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, a reușit să afle care este secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor, preparatul preferat al lui Napoleon Bonaparte.
Dragoș Panait, consultant horeca, explică pas cu pas cum se obține carnea fragedă și suculentă cu înveliș crocant a unui pui rotisat, cu care ne putem răsfăța în restaurant, la terasă, dar pe care îl putem prepara și acasă, dacă dispunem de un rotisor.
În primul rând, pentru a obține un pui rotisat delicios, trebuie avut în vedere de unde îl achiziționăm, cât de calitativ este în funcție de cum a fost crescut.
Citește și: Rețetă de friptură de pui pe pat de dovleac cu mere și ceapă, servită cu pâine cu dovleac și sos
În al doilea rând, un aspect important îl reprezintă marinarea puiului, înainte de a-l introduce în rotisor. Puiul trebuie ținut la marinat cu condimente speciale, cel puțin o zi, la frigider.
În al treilea rând, este important să știm cum să-i obținem acea crustă crocantă și frumos colorată. Crusta se formează prin masarea pielii cu ulei de măsline și condimentarea acesteia doar cu sare, piper și boia de ardei afumată. Nu trebuie exagerat cu condimentele pentru a nu strica gustul crustei și nici culoarea.
Citește și: Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară. Rreţeta lui Vlăduţ
Un ultim aspect îl reăprezintă și timpul de rotisare care va fi între 1 oră și 30 de minute și 2 ore, în funcție de mărimea puiului.
Pentru mai multe detalii despre secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor, vizualizați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.