Deși grătarul a devenit un fel de simbol al zilei de 1 mai, chef Nicolai Tand a propus două rețete ceva mai speciale, tot pe bază de carne, însă reinterpretate în stilul bucătăriilor din străinătate.
Pentru alegerea cărnii, Nicolai Tand s-a aprovizionat și de această dată de la Penny, supermarketul având propria măcelărie. „Cu cât e mai proaspătă carnea, cu atât de mai gustoasă”, a punctat chef-ul.
Idei pentru preparate inedite de 1 mai, a la chef Nicolai Tand
Pentru că 1 mai se apropie cu pași repezi, Nicolai Tand s-a gândit să prepare ceva „specific”, însă în stilul propriu, astfel că a propus două rețete delicioase: aripioare de pui picante și carne de porc în stil asiatic. Pentru ambele feluri de mâncare a folosit două marinate diferite, chef-ul recomandând să se lase carnea la marinat cel puțin o oră sau chiar de pe o zi pe alta.
Rețetă de aripioare de pui marinate pe grătar
Ingrediente:
- 1kg aripioare de pui
- 100 ml lapte
- oregano
- 1 ceapă
- boia dulce
- ulei de floarea sorelui
- 1 ou
- sare
- piper.
Pregătim sosul pentru marinat - 100 ml lapte, 1 ceapă rasă, 1 lingură oregano, boia dulce, 2-3 linguri ulei, 1 ou, sare și piper. 2-3 h ar trebui lăsate la marinat. Laptele face carnea mai fragedă. Apoi sunt gata de pus pe grătar!
Rețetă fleică de porc marinată în sos asiatic pe grătar
Ingrediente:
- 1 kg fleică de porc
- sos de soia
- zahăr
- oțet de orez
- coca cola,
- usturoi,
- ghimbir
- folie aluminiu
- hârtie de copt
- vin alb
- 2 legături de ceapă verde
Marinata conține - 50 ml sos de soia, 1/2 linguriță zahăr, 1 lingură mare oțet de orez, 50 ml coca-cola, usturoi pisat după gust, ghimbir ras, 50 ml vin alb.
Se învelesc bucățile de carne în hărtie de copt și apoi de aluminiu și se pun pe grătar. Când sunt gata, se taie în felii de 1,5 cm grosime și se mai pun un pic pe grătar, să prindă culoare. La final se pune peste niște ceapă verde tăiată mărunt.
Și garnitura este importantă, iar pentru ceva cât mai ușor de preparat, se recomandă o salată:
- 2 salate verzi
- mărar, pătrunjel
- oțet/ulei
- 3 legături ridichi
- ceapă verde
Odată ce preparatele au fost gata, Răzvan Simion, Ramona Olaru și Florin Ristei s-au prezentat la „pupitrul” de bucătărie dornici să guste și să dea verdictul. Pentru pofticioși, chef Nicolai Tand a preparat rapid și un sandwich special, pe post de aperitiv. Aripioarele picante au fost servite ca atare, în timp ce preparatul asiatic - porc puțin caramelizat la tigaie - a fost alăturat unei garnituri de orez cu ou și un preparat tempura din creveți.
Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro.