Antena Căutare

Lista cu radarele fixe din România. Unde vor fi plasate și ce a transmis CNAIR cu privire la ele

CNAIR trage un semnal de alarmă cu privire la listele false cu radarele fixe din țara noastră. Iată ce informații eronate s-au răspândit în mediul online și care este scopul real al aparatelor!

Galerie
Lista cu radarele fixe din România. Unde vor fi plasate și ce a transmis CNAIR cu privire la ele | Facebook Poliția Română, Shutterstock.com, Hepta

După ce Poliția Română a anunțat că va începe montarea unor radare fixe pe drumuri importante din România, internauții au început să lanseze în mediul online diferite liste cu localitățile în care au fost sau în care urmează să se amplaseze astfel de aparate.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vine cu un anunț important și trage un semnal de alarmă menționând faptul că informațiile care circulă în mediul online sunt de fapt false, pentru că aceste camere nu aparțin de Poliția Română, ci de CNAIR, și că acestea nu au posibilitatea de a înregistra viteza conducătorilor auto, ci doar de a monitoriza autovehiculele și de a le fotografia numerele de înmatriculare pentru a identifica dacă a fost achitată taxa de drum intitulată rovignetă.

Citește și: ANAF anunță schimbări importante pentru români. Cine sunt persoanele obligate să depună declarația unică în 2025

Iată ce mesaj au transmis oficialii și unde sunt amplasate atât radarele fixe ale CNAIR, cât și cele ale Poliției!

Articolul continuă după reclamă

Lista cu radarele fixe din România. Unde vor fi plasate și ce a transmis CNAIR cu privire la ele

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis un mesaj cât se poate de clar care ar trebui să ajungă la toți conducătorii auto. Iată-l!

„Aceste camere nu au montate dispozitive de determinare a vitezei. Doar filmează numerele de înmatriculare și transmit informația în sistem, pentru a verifica dacă acel vehicul are taxa de drum achitată”.

Faptul că Poliția Română și Compania Națională de Drumuri au demarat în anul 2023 un proiect amplu de montare a unor sisteme fixe de măsurare a vitezei este cât se poate de adevărat, acestea devenind să fie funcționale începând cu acest an.

Iată unde sunt amplasate în funcție de categorie!

Citește și: Virusul care a umplut spitalele din China a ajuns și în Europa. Ce este HMPV și cum provoacă infecții mai grave decât COVID-19

Radare fixe ale CNAIR, pe autostrăzi și DN 1

  • Autostrada București - Pitești
  • Autostrada București - Constanța
  • Autostrada București - Ploiești
  • Drumul Național 1 București - Ploiești

Este important de știut faptul că vor fi instalate echipamente moderne pentru monitorizarea traficului, sistem pentru monitorizarea și controlul rovinietei, cântărirea din mers a camioanelor, panouri de informare-avertizare cu mesaje variabile de tip VMS, dar și stații meteo cu senzori de polei, scrie adevărul.ro.

  • Pe Autostrada București – Pitești vor intra în funcțiune următoarele: 48 de sisteme de detecție incidente; 33 de camere mobile; 8 camere CCTV; 5 stații meteo cu 4 senzori de polei; 22 de panouri cu mesaje variabile noi VMS (ambele căi); 16 panouri VMS pe bretele; 2 sisteme cu bucle inductive pentru măsurarea vitezei între nodurile de circulație; 2 echipamente pentru cântărirea din mers a camioanelor.
  • Pe Autrostrada București - Constanța până la kilometrul 162 va fi montat echipamentul ITS modern astfel:66 de camere detecție incidente; 35 de camere mobile; 40 de camere CCTV; 8 stații meteo; 9 panouri VMS; un sistem de cântărire din mers; 2 echipamente cu bucle inductive pentru măsurarea vitezei între nodurile de circulație.
  • Pe Autostrada București – Ploiești între șoseaua Petricani și intersecția cu DN 1 Centura Ploiești vor fi nstalate următoarele: 42 de camere detecție; 29 de camere detecție incidente; 16 camere CCTV; 4 stații meteo; 17 panouri VMS și 20 de bucle inductive.
  • Pe Drumul Național 1 între București și Ploiești vor fi funcționale următoarele: 16 bucle inductive; 28 de camere de detecție incidente; 17 camere mobile; 7 panouri VMS.

Buclele inductive au capacitatea de a măsura viteze cuprinse între 10 și 250 km/h și sunt special construite pentru a rezista temperaturilor cuprinse între -30 grade Celsius și +60 grade Celsius. Totodată, sunt special concepute pentru a colecta viteza mașinilor, numărul de vehicule, clasificarea vehiculelor, direcția și distanța dintre vehicule exprimată în secunde, dar și stabilirea vitezei pentru autoturismele care se deplasează pe contrasens.

Radare fixe ale CNAIR, pe autostrăzi și DN 1

Potrivit informațiilor oferite de Poliția Română, la nivelul întregii țări, peste 300 de radare sunt funcționale în fiecare zi.

Acestea sunt fixate pe mașinile de intervenție ale poliției sau operate de un ofițer de poliție în sistem mobil, cunoscute și sub denumirea de pistoale radar.

Conform sursei citate anterior, abia anul acesta s-a început montarea de radare fixe pe drumurile din țara noastră.

„Acest aparat radar va fi observat în afara părții carosabile, pe trepied, pe A1 București-Pitești, pe A2 București-Constanța și pe DN2, în Vrancea. Dispozitivele sunt setate pe modul automat, astfel că vor înregistra toate vehiculele care depășesc viteză legală. La încheierea programului, polițistul va descărca întreaga informație acumulată” sunt informațiile pe care le-a transmis Bogdan Oproiu, directorul adjunct al Poliției Rutiere.

Noutatea este reprezentată de faptul că șoferii care vor încălca regulile de circulație vor putea primi acasă amenda împreună cu dovada încălcări abia după ce vor fi analizate întregistrările din cursul zilei.

Iată și o postare oficială în acest sens!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ce spun românii care lucrează în Germania în prezent: merită sau nu să pleci din România?

Vezi mai multe stiri de ultima ora pe observatornews.ro

Aproape 2 milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul. Care sunt prenumele cel mai des înt... Ce este ETA, documentul pe care trebuie să îl prezinte românii atunci când călătoresc în Anglia. Cine se abate de la exc...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie Miercuri, 08.01.2025, 10:11
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x