Antena Căutare

Televizoarele, adevărați spioni în casa ta! Cum s-a descoperit problema și cum o au reușit experții să o remedieze

Un nou semnal de alarmă în cazul televizoarelor inteligente. Experții în securitate cibernetică au descoperit o problemă serioasă la o anumită marcă cunoscută de televizoare! Iată cum acționează hackerii!

Un bărbat care se uită la televizor Galerie
Televizoarele, adevărați spioni în casa ta! | Shutterstock.com

Producătorul global de soluții în securitate cibernetică, Bitdefender, care se ocupă cu protejarea a milioane de utilizatori și de companii, a tras un semnal de alarmă în privința anumitor televizoare care se regăsesc în majoritatea caselor din România.

Experții din domeniul securității cibernetice din cadrul companiei au dezvăluit faptul că au descoperit mai multe probleme serioase la sistemul de operare al televizoarelor marca LG, probleme care pun în pericol siguranța oamenilor.

Citește și: Distanța la care trebuie așezat frigiderul față de perete. Altfel vei plăti mai mulți bani la factura de electricitate

Iată ce s-a întâmplat și cum a fost remediată problema televizoarelor-spion!

Televizoarele LG, adevărați spioni în casa ta

Specialiștii au transmis faptul că existau anumite vulnerabilități serioase care puteau permite hackerilor să treacă peste pașii de identificare și să obțină controlul complet asupra televizoarelor marca LG care au versiunile 4 - 7 ale sistemului de operare LG WebOS.

Imediat după preluarea controlului televizoarelor, hackerii puteau efectua comenzile dorite și puteau să acționeze și asupra altor gadget-rui concectate la aceeași rețea.

„Cu toate că aceste vulnerabilităţi ar afecta doar televizoarele LG conectate la reţele locale de tip LAN, au fost identificate peste 90.000 de televizoare LG conectate direct la internet (...) Prin ocolirea mecanismelor de autentificare ale sistemelor LG WebOS (versiunile de la 4 până la 7), atacatorii pot adăuga un nou utilizator în configurarea televizorului.

Prin exploatarea acestor vulnerabilităţi, atacatorii pot creşte privilegiile obţinute iniţial pentru a prelua complet controlul asupra dispozitivului. Atacatorii pot injecta ulterior alte tipuri de ameninţări în alte dispozitive inteligente din casă. Pentru una dintre vulnerabilităţi gradul de severitate este ridicat (7.2), iar pentru celelalte trei este critic (9.1)”, au menționat experții de la Bitdefender, potrivit Agerpres.

Citește și: Evită această zonă din frigider dacă vrei să depozitezi laptele corect. Unde se pune de fapt alimentul

Compania LG susține că a remediat problema

LG a transmis faptul că a fost avertizat în acest sens de către liderul global în securitate cibernetică, Bitdefender, și că specialiștii companiei au luat toate măsurile necesare pentru rezolvarea problemei.

Experții susțin faptul că problemele de securitate au fost rezolvate și recomandă tuturor deținătorilor acestor televizoare să verifice întotdeauna dacă acestea ruleză cea mai nouă versiune a sistemului de operare.

Totodată, specialiștii recomandă monitorizarea dispozitivelor IoT și izolarea acestora de rețeaua principală. Cea mai bună soluție în acest sens este de a crea o rețea specială doar pentru dispozitivele inteligente.

„Criminalii cibernetici îşi intensifică atacurile asupra dispozitivelor IoT, întrucât reţelele inteligente de acasă pot fi conectate şi la reţelele de la birou. Această cercetare face parte dintr-un program mai amplu care urmăreşte să pună în lumină securitatea celor mai bine vândute dispozitive IoT din lume”, este informația care se arată în comunicatul instituției.

„Asiguraţi-vă că toate dispozitivele IoT, inclusiv routerele, au cele mai recente actualizări de securitate şi că nu deţineţi echipamente care nu mai pot fi actualizate. Criminalii cibernetici îşi intensifică atacurile asupra dispozitivelor IoT, întrucât reţelele inteligente de acasă pot fi conectate şi la reţelele de la birou.”, recomandă experții în domeniu.

Citește și: Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului. Cum să aranjezi produsele în frigider. Marea greșeală a gospodinelor

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x