Antena Căutare

Amenzi mai mici și cu 300 de lei pentru bicicliști. Parlamentarii au votat modificarea Codului Rutier

Camera Deputaților a adoptat a unui proiect de modificare a Codului Rutier, care prevede micșorarea amenzilor pentru bicicliși. Astfel, în loc de sancțiuni cuprinse între 870 lei și 1.160 lei, bicicliștii care nu vor respecta normele vor fi amendați cu sume cuprinse între 580 lei și 725 lei.

Amenzi mai mici și cu 300 de lei pentru bicicliști. Parlamentarii au votat modificarea Codului Rutier
Amenzi mai mici pentru bicicliști

„După 2 ani și 8 luni de la depunere, acest proiect legislativ, care are ca menire să aducă un pic de normalitate în viața și așa grea a bicicliștilor pe străzile și șoselele din România, a fost votat în plen. Scopul acestui proiect este de corelare a valorii amenzilor cu gravitatea faptelor”, a declarat deputatul USR Sergiu Vlad, inițiator al proiectului.

Potrivit documentului, nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor nu mai este sancţionată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte-amendă), ci cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4-5 puncte-amendă).

Veste bombă pentru șoferi! Prețul la benzină și motorină, schimbare uriașă! Ce anunță Guvernul... Noul model de la Tesla atrage tot mai mult atenția! Poliția din Dubai va cumpăra modelul Cybertruck...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x