Antena Căutare

Cât timp mai poți conduce după ce se aprinde martorul în bord care indică lipsa de combustibil. Șoferii abia așteaptă să afle asta

Cât timp este indicat să mai conduci după ce se aprinde martorul în bord care indică nivel scăzut de combustibil.

Cât timp mai poți conduce după ce se aprinde martorul în bord care indică lipsa de combustibil. Șoferii abia așteaptă să afle asta
Cât timp mai poți conduce după ce se aprinde martorul în bord care indică lipsa de combustibil. | shutterstock.com

Panoul de control al mașinii oferă o multitudine de informații, însă cel mai adesea, oamenii acordă cea mai mare atenție indicatorului de combustibil. Când rezervorul este plin, nu există nicio îngrijorare. Chiar și cu jumătate de rezervor, puteți încă să vă descurcați cu majoritatea sarcinilor zilnice și a călătoriilor, poate chiar să vă aventurați într-o călătorie mai lungă prin țară.

Cu toate acestea, se întâmplă uneori să vă pierdeți atenția și să vă treziți uitându-vă în jos, la acel temut "E" care semnalează rezervorul gol. Desigur, acest lucru nu înseamnă că veți rămâne blocat pe marginea drumului într-un nor de fum imediat, dar cu siguranță vă veți întreba cât de mult mai puteți conduce cu adevărat înainte să rămâneți fără combustibil.

Citește și: Un șofer s-a trezit cu un mesaj scris cu markerul pe capota mașinii, după ce s-a urcat cu autoturismul pe trotuar. Ce a urmat

Cât de mult poți să conduci după ce se aprinde lumina de avertizare pentru nivelul scăzut de combustibil

Deși ar fi frumos să existe un răspuns universal, în realitate nu există unul. Faptul că poți merge o perioadă de timp pe gol depinde de marca și modelul mașinii tale, de eficiența combustibilului și de viteza ta.

Ca o regulă generală, becul de benzină se va aprinde atunci când aveți o capacitate de combustibil de aproximativ 10 până la 15%, potrivit expertului în siguranță auto Robert Muñoz, care a vorbit cu Reader's Digest, relateză publicația mentalfloss.com. Asta ar putea însemna între unu și patru litri de benzină, în funcție de mărimea rezervorului. Asta înseamnă aproximativ 20-30 de mile sau chiar 50 de mile într-un vehicul mai mare.

Deși poate părea o rezervă rezonabilă, nu ar trebui să fie un motiv pentru a neglija avertismentul luminii de combustibil scăzut. Dacă conduceți în timp ce nu mai aveți benzină, puteți deteriora pompa de combustibil, care trebuie să funcționeze mai tare cu mai puțină benzină. De asemenea, un rezervor scăzut poate începe să mute mai multe resturi în filtrul de combustibil. Toate aceste riscuri cresc cu cât conduci mai des cu un rezervor aproape gol. În cel mai rău caz? Poți bloca sau deteriora motorul mașinii.

De asemenea, este important de menționat că nu este o idee bună să ignorați lumina de avertizare, chiar dacă intenționați să păstrați mașina în repaus pentru câteva săptămâni. Cel mai bine este să aveți rezervorul plin atunci când mașina este depozitată. Acest lucru ajută la prevenirea acumulării de umiditate în rezervor, ceea ce ar putea dăuna sistemului de injecție al vehiculului dumneavoastră.

Concluzia? Dacă rezervorul este gol, umpleți-l cât mai curând posibil. Dacă nu puteți ajunge la o benzinărie pe o rază de câțiva kilometri, puteți lua în considerare posibilitatea de a trage pe dreapta când este sigur și de a apela la asistență. Pe viitor, încercați să evitați ca lumina de avertizare să se aprindă inițial prin menținerea unui nivel adecvat de combustibil în rezervor.

Citește și: Ce înseamnă când îți apare în bordul mașinii acest semn cu linii ondulate. Trebuie să acționezi imediat

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x