Antena Căutare

Ce înseamnă când îți apare în bordul mașinii acest semn cu linii ondulate. Trebuie să acționezi imediat

Șoferii sunt nedumeriți de simbolul puțin cunoscut de pe tabloul de bord, care arată ca o linie ondulată - ignorarea acestuia atunci când se aprinde vă poate costa mii de lei.

colaj foto cu martor bord incalzire motor Galerie
Ce înseamnă când îți apare în bordul mașinii acest semn cu linii ondulate. | Shutterstock.com

Chiar și cei care conduc de ani de zile încă mai sunt surprinși de semnele sau simbolurile rutiere care apar în bord, mai ales cei care nu își cunosc în totalitate mașina și nu au studiat manualul cu toate funcționalitățile. Anumite caracteristici din interiorul vehiculului trec neobservate de cele mai multe ori, însă este important, atunci când vedem acest semn, să acționăm.

Este posibil să vă urcați în mașină în fiecare zi fără să vă gândiți prea mult la toate simbolurile pe care le vedeți în jurul tabloului de bord. Cunoașterea elementelor de bază ale motorului este suficientă pentru a te duce de la A la B, dar te-ai oprit vreodată să te gândești ce înseamnă de fapt linia ondulată de pe tabloul tău de bord?

Citește și: Schimbare în codul rutier. Șoferii vor fi sancționați dacă nu respectă această lege importantă

Ce semnifică semnul cu linii ondulate

Potrivit tabloidului Mirror, în urma unui sondaj, oamenii au fost uimiți când au descoperit adevărata semnificație din spatele acestui simbol ciudat și ce trebuie să facă atunci când se aprinde. Dacă se acționează la timp, șoferii pot salva bani frumoși din buzunar.

Martorul de bord Supraîncălzire Motor arată de cele mai multe ori ca un termometru ce are două linii orizontale ondulate la bază. Dacă în timpul mersului acesta se aprinde și rămâne aprinsă, este nevoie să opriți imediat motorul mașinii.

Autoturismele au o linie pe tabloul de bord care vă avertizează atunci când motorul se supraîncălzește, astfel încât să puteți lua măsurile adecvate atunci când vedeți această linie aprinsă. Dacă apare acest simbol, vă avertizează că temperatura motorului este prea ridicată și indică faptul că mașina dumneavoastră are un nivel scăzut de lichid de răcire. Dacă continuați să conduceți, motorul s-ar putea supraîncălzi și s-ar putea deteriora.

Citește și: Ce amenzi usturătoare riscă șoferii din România dacă sunt prinși că circulă cu geamurile murdare la mașină în 2023

The Sun a relatat că un sondaj realizat de ATS Euromaster a constatat că 80% dintre șoferi nu aveau nicio idee despre scopul acestui simbol.

Dacă observați lumina, trageți pe dreapta în cel mai apropiat loc sigur, apoi lăsați motorul să se răcească. Verificați nivelul lichidului de răcire și vedeți dacă trebuie să adăugați mai mult. Dacă problema nu se rezolvă în acest fel, este posibil să fie nevoie de tractare.

Citește și: Permis de conducere de la 17 ani. În ce condiții vor putea conduce tinerii și ce alte directive se mai impun

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x