Antena Căutare

Atenție, șoferi! Ce pericole ascunde o mașină care a stat la soare toată ziua

Deşi este greu de crezut, şi maşinile au de suferit în urma temperaturilor de peste 30 de grade! Specialiştii avertizează că pot apărea probleme în urma expunerii prelungite a autoturismelor la soare

Deşi este greu de crezut, şi maşinile au de suferit în urma temperaturilor de peste 30 de grade! Specialiştii avertizează că pot apărea probleme în urma expunerii prelungite a autoturismelor la soare

Cea mai bună soluţie posibilă este găsirea unui loc de parcare la umbra naturală. Dacă pe strada ta sunt arbori şi poţi parca sub ei, acolo trebuie să o faci. Nu trebuie să te mire dacă în interiorul unei maşini aflate la umbra temperatura este de 25 de grade, în timp ce într-o maşină lăsată în plin soare poate ajunge şi la 60 de grade sau mai mult. Umbra naturală este cea mai bună soluţie ca să ne conservăm automobilul cel mai bine în fata razelor directe ale soarelui, scriu cei de la 4tuning.ro.

Atenţie, şoferi! Este obligatoriu să aveţi cartea de salvare a autoturismului! O foaie A4 îţi poate salva viaţa

Soluţii anti-soare

Când nu avem unde să parcăm la umbră, nu avem încotro şi trebuie să lăsăm maşina la soare. Dar ce putem face ca să ne protejăm cât mai mult posibil? În primul rând, nu strică să avem folie solară pe toate geamurile. Mai precis, pe spate şi pe luneta cu tentă închisă, iar pe cele din faţă, deşi legea nu permite acest lucru, folie transparentă cu protecţie UV. Unii îşi montează folie transparentă şi pe parbriz, un lucru care, deşi nu este permis, este benefic. Nu influenţează cu nimic vizibilitatea şoferului, dar protejează habitaclul de razele soarelui.

În plus, atunci când e soare puternic, toate maşinile trebuie să fie parcate cu un parasolar pe bord. Acest parasolar are ca scop principal protejarea bordului şi a elementelor din interior.

Achiziționează un parasolar și nu uita să-l pui pe parbriz după ce ai parcat mașina

Pericol pentru săntătate

O mașină care a stat câteva ore bune în soare, într-o temperatură care depășește 35 de grade, va fi un fel de foc mocnit. În interiorul ei vor fi și mai multe grade, așa că nu este indicat să te urci în ea, nu înainte de a ține preț de câteva minute aerul condiționat pornit sau geamurile deschise. Totul despre acest aspect, în materialul video de mai sus!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x