Antena Căutare

Cel mai performant Opel Astra diesel - 195 CP "BiTurbati"

Opel-ul Astra are traditie in ceea ce priveste versiunile cu veleitati sportive, "povestea" incepand inca de pe vremea "stramosului" Kadett GSI (1988) si a primei generatii Astra GSI. Apoi, o data cu introducerea Astra-ului "G" s-a trecut la acronimul OPC, valabil si in ziua de astazi. Nicioadata nu s-a vorbit insa despre diesel, pana acum, cand constructorul de Russelsheim a fluierat in biserica tractoarelor si a decis sa imprumute de la Insignia unitatea 2.0 BiTurbo CDTI, cu o putere de 195 CP si un cuplu maxim de 400 Nm, si s-o introduca sub capota lui Astra "J". Motorul va fi disponibil pe versiunile de caroserie hatchback, Sport Tourer (break) si GTC.

Agregatul BiTurbo dispune, dupa cum spune si numele, de doua turbine, dar de dimensiuni diferite. Una mica si una mare. Cea mica intra in actiune la turatii joase, asigurand un raspuns imediat al motorului si o accelerare prompta, gratie cuplului de 320 Nm oferit inca de la 1.250 rpm. Apoi, pe plaja de turatii medii, turbinele lucreaza impreuna, conferind flexibilitate, in contextul unui "lag" (gol de turbo) aproape inexistent. Iar la peste 3.000 rpm, toata "munca" e preluata de turbina mare.

Astra BiTurbo diesel se evidentiaza printr-o grila a radiatorului asemanatoare cu cea de pe GTC, geamurile laterale au primit ornamente cromate, la hatchback si Sports Tourer, si negre GTC, iar in spate se observa o evacuare dubla.

TopGear conduce prima Broscuta electrica din Romania... TopGear exclusiv: proiectele speciale Lamborghini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x