Antena Căutare

Noua taxa auto, aprobata pana in septembrie

Proiectul de lege privind taxa auto va fi adoptat pana la inceperea sesiunii parlamentare, a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor. "Am cerut ca proiectul de lege privind taxa auto sa fie adoptat in Guvern pana la inceputul sesiunii parlamentare. Deci, saptamana aceasta, cel tarziu saptamana viitoare va fi aprobata", a mentionat ministrul Laszlo Borbely.



Totodata, posesorii de autovehicule echipate cu motor diesel prevazute cu filtru de particule vor plati o taxa auto cu 25% mai mica.

Pentru masinile inscrise in Romania inainte de 2007 va trebui platita o taxa auto cu ocazia primei tranzactii, singurele autovehicule scutite de la plata fiind cele incadrate in ca¬tegoria "istorice" sau cele acordate institutiilor publice de catre guverne straine sau organizatii internationale si organisme nonprofit sau de caritate, se precizeaza in proiectul de lege. Potrivit documentului, atunci cand persoana care solicita inmatri-cularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului nu poate face dovada datei primei inmatriculari a autovehiculului, taxa se calculeaza in functie de anul fabricatiei. In categoria scutirilor intra si autovehiculele destinate competitiilor sportive.

Taxa auto aplicabila si masinilor inscrise in tara inainte de 1 ianuarie 2007 se calculeaza in functie de emisiile de CO2, cilindree si norma de poluare.

Pe de alta parte, la capitolul restituirii diferentei de taxa deja achitata, se arata faptul ca pot solicita acest lucru cei care au platit taxa auto mai mare intre iulie 2008 si momentul actual.

La inceputul lunii iulie, ministrul Mediului a spus ca exista posibilitatea ca, in viitor, sa fie pusa in aplicare o taxa auto unica. "O idee a mea este introducerea unei taxe de poluare pentru toata lumea. Este o varianta de viitor", a subliniat Borbely.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Rabla 2011 a adus deja peste 13.000 de masini noi... FOTO! Proiect: concept SUV de la Maserati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x