Antena Căutare

(P) Ce investigații presupune eliberarea unei fișe medicale pentru permisul auto în București?

Te pregătești pentru obținerea permisului de conducere, iar gândul că va trebui să efectuezi câteva controale medicale te... tensionează? Ți-e frică de ace, halate albe, iar ideea de doctor îți creează disconfort? Pentru fișa medicală permis auto București, nu vei avea de-a face cu prelevarea probelor de sânge și nu vei fi întâmpinat în atmosfera specifică de spital, în cadrul clinicii autorizate pentru emiterea fișei auto. Din contră, vei pătrunde într-un spațiu cu un decor prietenos și un personal foarte amabil.

Mașină pe stradă Galerie
Eliberarea fișei medicale pentru permisul auto presupune parcurgerea unor examene de specialitate, prin care medicii vor decide dacă ești sau nu apt din punct de vedere fizic și psihic să conduci autovehiculul pe drumurile publice

Eliberarea fișei medicale pentru permisul auto presupune parcurgerea unor examene de specialitate, prin care medicii vor decide dacă ești sau nu apt din punct de vedere fizic și psihic să conduci autovehiculul pe drumurile publice. Această examinare este absolut necesară pentru creșterea nivelului de siguranță în trafic, însă nu are legătură cu testarea cunoștințelor de conducere, tehnice și practice. Așadar, personalul clinicii va evalua doar starea ta de sănătate fizică și psihică.

Prima etapă, verificarea documentelor personale pentru fisa medicala permis auto Bucuresti

În prima etapă, vor fi verificate documente precum: buletinul sau cartea de identitate, fișa de școlarizare, dacă ești cursant în cadrul unei școli auto, adeverința de la medicul de familie, în care să fie menționate eventualele boli cronice de care suferi, și ochelarii de vedere, în cazul în care ești purtător al acestora.

De asemenea, dacă suferi de diabet de tip I, vei avea nevoie și de scrisoarea medicală eliberată de medicul diabetolog, în care să fie specificate diagnosticul, tratamentul și recomandarea de a fi apt pentru a conduce. În pachetul investigațiilor obligatorii necesare pentru fișa medicală permis auto București, nu se efectuează radiografia pulmonară și nu se recoltează probe de sânge.

6 specialități medicale obligatorii

Odată cu verificarea actelor, se va completa fișa pentru permisul auto cu datele necesare, după care vei putea începe vizitele medicale. Conform legislației în vigoare, trebuie să obții aviz favorabil din partea următoarelor 6 specialități medicale:

  • Oftalmologie;
  • ORL;
  • Ortopedie;
  • Medicină internă;
  • Neurologie;
  • Psihiatrie.

Consultația pneumologică

Dacă faci parte din grupa a II-a de conducători auto, ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E, vei avea nevoie și de consultația pneumologică. Această investigație a fost declarată obligatorie pentru depistarea sindromului de apnee în somn.

Obținerea avizului psihologic

Ești cursant în cadrul unei școli de șoferi? Atunci pregătește-te și pentru obținerea avizului psihologic! Acesta va fi emis tot în cadrul clinicii în care vei efectua examenele medicale obligatorii, economisind timp și nemaifiind necesară deplasarea la alte unități de profil. Practic, toate investigațiile pentru fișa medicală permis auto București vor fi efectuate în aceeași locație, cabinetele de specialitate fiind alăturate.

Apt pentru a conduce?

În cazul în care ai trecut cu brio toate examenele medicale, pe fișă se va specifica faptul că ești apt pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice. Conform noii legislații, fișa medicală are acum valabilitate 1 an de zile de la data emiterii și poate fi utilizată pe teritoriul întregii țări, indiferent de orașul în care a fost emisă.

Ai fișa într-o singură zi!

Etapele pentru obținerea acestui document sunt bine organizate, astfel încât nu vei pierde timpul inutil și nu îți vei decala activitățile programate. Serviciile de calitate asigurate de personalul medical îți vor facilita întreg demersul necesar pentru a obține fișa medicală permis auto București într-o singură zi.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x