Antena Căutare

Porsche Panamera primeste primul facelift

Noul model Porsche Panamera isi va face debutul official saptamana viitoare la salonul auto de la Shanghai.  Dupa patru ani de la lansarea primei versiuni, noul Panamera vine cu un facelift al design-ului, insa nu va astepati la o schimbare majora. Modelele Panamera S si Panamera 4S au un nou motor - V6 -  ce inlocuieste vechiul V8, dar cel mai important ramane modelul Panamera S E-Hybrid, o versiune hibrida a producatorului german. Mai mult, noul Panamera are in plus trei noi versiuni Executive, ce ofera un ampatament mai mare cu 15 cm fata de versiunile standard.

Porsche a prezentat noul Panamera si totodata a anuntat si debutul unui nou sedan, tot in cadrul salonului auto de la Shanghai. Dupa cum era de asteptat, noul Panamera dezvaluie modificari subtile, cum ar fi o noua forma a farurilor, care acum sunt disponibile cu tehnologia LED, un nou design pentru bara din fata, dar si cea din spate, precum si un nou design pentru luneta spate. Ca si noutate, Porsche a anuntat ca noul Panamera va fi disponibil in trei noi versiuni Executive, care au fost special create pentru piata din China si care ofera un ampatament mai mare si mai mult spatiu pentru pasagerii din spate. Conform datelor oficiale, modelele Panamera Executive ofera cu 15 cm mai mult spatiu fata de versiunile standard. Motoarele aflate pe noul Panamera au fost si ele updatate. Modelul de baza Panamera si versiunea 4x4 Panamera 4 folosesc acelasi motor V6 de 3.6 litri ce dezvolta 310 cai putere si 400 Nm.

Un alt element de noutate este legat de motorul V8 de 4.8 litri utilizat de modelele Panamera S si Panamera 4S, care a fost inlocuit cu un V6 biturbo de 3.0 litri ce dezvolta 430 cai putere si 520 Nm. Pentru cei ce nu stiu, noul motor dezvolta cu 20 CP mai mult ca vechiul V8 si promite un consum mai mic de combustibil. Panamera Turbo ramane cel mai puternic model pana la sosirea noului Panamera Turbo S si utilizeaza acelasi motor V8 de 4.8 litri ce dezvolta 520 cp si 700 Nm. Singurul motor diesel utilizat de modelul Panamera Diesel este acelasi V6 de 3.0 litri “imprumutat” de la Audi, ce dezvolta 250 cp si 550 Nm.

Porsche a introdus si o noua versiune hibrida a sedanului sau, denumita Panamera S E-Hybrid. Acest model utilizeaza un motor V6 de 3.0 litri (333 cp), dar si un motor electric ce dezvolta 95 de cai putere. Conform datelor oficiale, Panamera S E-Hybrid va avea nevoie de doar 3.1 litri de combustibil pentru a parcurge 100 de kilometri. Mai mult, Panamera S E-Hybrid poate atinge 100 de km/h in doar 5.5 secunde si o viteza maxima de 270 km/h. Ca orice masina hibrida, Panamera S E-Hybrid poate parcurge peste 30 de kilometri utilizand doar energia acumulatorilor litiu-ion aflati in podeaua
masinii.

Citeste AICI continuarea articolului!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x