Antena Căutare

Proiect UE: 30 km/h, viteza maxima in zonele rezidentiale!

Eurodeputatii au adoptat astazi, la Strasbourg, o rezolutie prin care se angajeaza sa elaboreze, pana la sfarsitul anului 2011, un program de actiune clar pentru a reduce numarul accidentelor rutiere mortale. Printre masurile propuse se afla limitatarea vitezei maxime admise in zonele rezidentiale la 30 km/h, interzicerea dispozitivelor ce anunta soferii de eventualitatea unui control al politiei, impunerea unei alcoolemii zero pentru soferii incepatori si profesionisti si a unui examen oftalmologic la fiecare zece ani, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Potrivit statisticilor europene, numai in anul 2009, de exemplu, peste 35.000 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere, alte 1,5 milioane fiind ranite. Iar costul social al acestor drame de pe drumuri si sosele a fost evaluat la peste 130 de miliarde de euro pe an.

Plecand de la aceste date, Comisia Europeana si-a stabilit, in iulie 2010, drept obiectiv reducerea la jumatate mortalitate rutiera in urmatorii zece ani. Iar cum printre principalele cauze alte accidentelor se numara viteza si alcoolul, primele masuri luate in calcul de eurodeputati se refera la limita de 30 km/h in zonele rezidentiale si alinierea legislatiei europene privind consumul de alcool la volan.

Alte masuri propuse se refera la uniformizarea semnelor de circulatie la nivelul Uniunii si implementarea unei legislatii comune in ceea ce priveste controlul tehnic al autovehiculelor.

Foto: Intactimages

Adio masini inmatriculate in Bulgaria! Romanii cu placute bulgaresti au facut accidente de 33 mil. €... Ministrul Mediului: Valoarea tichetelor "Rabla" va fi majorata din 2012!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x