Antena Căutare

Tsunamiul din Japonia loveste Dacia

Unda de soc a puternicului cutremur, de 8,9 grade pe scara Richter, ce a lovit recent Japonia, continua sa se propage. Nu fizic insa, ci economic! Unul dintre cele mai afactate sectoare este cel al constructiilor de masini. Iar daca pe plan european, specialistii au estimat ca, din cauza seismului si a tsunamiului ce i-a urmat, nu se vor mai fabrica circa 600.000 de masini in 2011, in Romania, constructorul pitestean Dacia a anuntat ca ar putea opri activitatea pentru o saptamana, din cauza lipsei de piese.

Japonia se numara printre principalii furnizori de piese electronice in industria auto din intreaga lume. Si cum Dacia a evoluat in ultimii ani de la carburator, la tehnologii de ultima ora, precum ABS, ESP sau airbag-uri, sisteme ce functioneaza gratie senzorilor si a micro-calculatoarelor speciale, "tsunamiul" din Japonia a ajuns si la Mioveni.

Prin urmare, activitatea Automobile Dacia ar putea fi intrerupta, dupa Paste, cel mai probabil pentru o saptamana, intrucat furnizorii de piese au probleme de aprovizionare cu firmele nipone.

Efectul seismului in industria auto

Toyota, numarul unu mondial in randul constructorilor de masini, a anuntat ca suspenda activitatea fabricilor din America de Nord, din cauza lipsei de piese auto produse in Japonia. De asemenea, facilitatile nipone ale companiei sunt inchise de la mijlocul lunii martie, primele unitati fiind oprite imediat dupa cutremur.

General Motors, Honda si Saab au anuntat si ele in ultima perioada probleme de aprovizionare cu piese din cauza crizei din Japonia. Iar Ford, care detine in Romania uzina Automobile Craiova, a anuntat saptamana trecuta ca inchide temporar fabrica din Genk, Belgia, pentru a face economie de piese.

Primul contact: Noul Ford Focus, pe drumurile patriei... Ultimul M cu motor aspirat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x