Antena Căutare

Agricultorii se reprofileaza! Au renuntat la legume pentru a cultiva flori

Si-au umplut solariile cu flori de toamna in loc de legume. Asa au ales multi agricultori sa faca bani in sezonul rece. Pentru ca productia de legume este costisitoare, taranii cultiva crizanteme din care castiga zeci de mii de lei in doar cateva saptamani.

La flori nu e munca usoara. In solariile din Vidra, nu se sta o clipa. Patronul spera ca florile sa-i aduca, in aceasta toamna, un castig de 15.000 de lei, chiar daca ar putea obtine mai mult. Ca orice agricultor, isi vinde marfa intermediarilor. De data aceasta, la Piata de Flori din Bucuresti.

Ca sa vanda marfa mai repede, da firul cu cel putin 60 de bani. Iar pana la cumparatorul final, pretul creste si de cinci ori. Ghivecele de crizanteme se vand cu 15-20 de lei in florarii, iar in piata engross nu depasesc 10 lei bucata.

In Romania se vand anual aproximativ miliard si jumatate de fire de flori. Insa, 90% din acestea sunt aduse din Olanda, Italia si Turcia.

Topul miliardarilor romani. Dinu Patriciu a saracit cu aproape 1,5 miliarde de euro!... De la himera Tarom pana la eroarea Made in France...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x