Antena Căutare

Amazon contestă decizia Pentagonului de a atribui Microsoft un contract de până la 10 miliarde de dolari

Amazon.com a anunţat joi că a contestat atribuirea de către Pentagon a unui contract de cloud computing de până la 10 miliarde de dolari grupului Microsoft, exprimându-şi îngrijorarea că politica a împiedicat desfăşurarea corectă a licitaţiei. Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a respins vineri acuzaţia de părtinire în atribuirea contractului, transmite Reuters.

Compania a informat vinerea trecută că va contesta oficial decizia Pentagonului referitoare la contractul Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI).

Directorul general pentru servicii web al Amazon, Andy Jassy, a afirmat joi, la o întâlnire cu angajaţii, că este dificil ca o agenţie americană să atribuie un contract cu obiectivitate, atunci când preşedintele critică unul dintre participanţi, potrivit unui purtător de cuvânt al Amazon.

Preşedintele Donlad Trump a criticat de mult timp Amazon şi pe fondatorul companiei, Jeff Bezos.

Compania a confirmat afirmaţiile lui Jassy, afirmând că ”Numeroase aspcte ale procesului de evaluare pentru JEDI au conţinut deficienţe clare, erori şi o părtinire indiscutabilă, fiind important ca aceste aspecte să fie analizare şi rectificate”.

Informaţia a fost publicată mai întâi de The Federal Times.

Experţii juridici, analiştii şi consultanţii anticipau în mare parte ca rezultatul licitaţiei să fie contestat de Amazon, mai ales după ce Trump a luat în derâdere încercarea Amazon de a obţine contractul.

Trump a declarat în luna august că oferta Amazon pentru contractul JEDI este evaluat de administraţia sa, după plângerile făcute de alte companii.

Amazon a fost considerată favorită pentru obţinerea contractului, care face parte dintr-un proces mai larg de modernizare al Pentagonului, dar grupul Microsoft a fost desemnat câştigător, în mod surprinzător.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a respins acuzaţia de părtinire în atribuirea contractului de către Microsoft.

“Am încredere că licitaţia s-a desfăşurat liber şi corect, fără niciun fel de intervenţie din afară”, a afrimat Esper n timpul unei conferinţe de presă la Seul.

În luna octombrie, Esper s-a retras din procesul de evaluare a contractului, din cauza angajării fiului său la unul dintre participanţii iniţiali la licitaţie, compania IBM, chiar dacă aceasta fusese deja eliminată din competiţie.

Esper a mai spus că nu cunoaşte acuzaţiile exacte aduse de Amazon.

Sursa : news.ro

Black Friday - Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor: Aproape 800 de reclamaţii primite în 2018. Printre motive, p... Black Friday 2019 - eMAG anunţă vânzări de peste 115 milioane lei după primele 30 minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x