Amazon contestă decizia Pentagonului de a atribui Microsoft un contract de până la 10 miliarde de dolari

Amazon.com a anunţat joi că a contestat atribuirea de către Pentagon a unui contract de cloud computing de până la 10 miliarde de dolari grupului Microsoft, exprimându-şi îngrijorarea că politica a împiedicat desfăşurarea corectă a licitaţiei. Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a respins vineri acuzaţia de părtinire în atribuirea contractului, transmite Reuters.

Compania a informat vinerea trecută că va contesta oficial decizia Pentagonului referitoare la contractul Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI).

Directorul general pentru servicii web al Amazon, Andy Jassy, a afirmat joi, la o întâlnire cu angajaţii, că este dificil ca o agenţie americană să atribuie un contract cu obiectivitate, atunci când preşedintele critică unul dintre participanţi, potrivit unui purtător de cuvânt al Amazon.

Preşedintele Donlad Trump a criticat de mult timp Amazon şi pe fondatorul companiei, Jeff Bezos.

Compania a confirmat afirmaţiile lui Jassy, afirmând că ”Numeroase aspcte ale procesului de evaluare pentru JEDI au conţinut deficienţe clare, erori şi o părtinire indiscutabilă, fiind important ca aceste aspecte să fie analizare şi rectificate”.

Informaţia a fost publicată mai întâi de The Federal Times.

Experţii juridici, analiştii şi consultanţii anticipau în mare parte ca rezultatul licitaţiei să fie contestat de Amazon, mai ales după ce Trump a luat în derâdere încercarea Amazon de a obţine contractul.

Trump a declarat în luna august că oferta Amazon pentru contractul JEDI este evaluat de administraţia sa, după plângerile făcute de alte companii.

Amazon a fost considerată favorită pentru obţinerea contractului, care face parte dintr-un proces mai larg de modernizare al Pentagonului, dar grupul Microsoft a fost desemnat câştigător, în mod surprinzător.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a respins acuzaţia de părtinire în atribuirea contractului de către Microsoft.

“Am încredere că licitaţia s-a desfăşurat liber şi corect, fără niciun fel de intervenţie din afară”, a afrimat Esper n timpul unei conferinţe de presă la Seul.

În luna octombrie, Esper s-a retras din procesul de evaluare a contractului, din cauza angajării fiului său la unul dintre participanţii iniţiali la licitaţie, compania IBM, chiar dacă aceasta fusese deja eliminată din competiţie.

Esper a mai spus că nu cunoaşte acuzaţiile exacte aduse de Amazon.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri