Analistii: BNR va fi prudenta si va mentine dobanda-cheie la 6,25%

Banca Nationala va mentine, in sedinta de politica monetara de miercuri, atat nivelul dobanzii-cheie, la 6,25%, cat si pe cel al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta, la 15%, respectiv 25%, estimeaza analistii bancari.

Acestia considera ca BNR va ramane intr-o pozitie de asteptare, neavand in acest moment motive pentru a adopta masuri destinate intaririi politicii monetare.

Analistii bancari arata ca efectele de runda a doua a cresterii TVA sunt nesemnificative, presiuni asupra inflatiei putand interveni din partea fluctuatiilor valutare sau a unor servicii. Ei considera ca economia, marcata in continuare de deficitul de cerere, are nevoie de sustinere, iar o eventuala majorare acum a dobanzii de politica monetara ar afecta creditarea in moneda nationala.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.
Catine.ro
Ultimele știri