Antena Căutare

Austeritate doar la pensii si salarii: cheltuielile bugetare au crescut cu 4%!

Executivul a alocat cu 1,3 miliarde de lei mai putin pentru investitii, dar a pastrat aproape neatinse fondurile pentru achizitia de bunuri si servicii heltuielile estimate ale bugetului general consolidat au crescut in termeni nominali cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la 95,3 miliarde de lei.



Deficitul bugetului consolidat a fost dupa sase luni de 18,07 miliarde de lei. Chiar daca ne incadram in limita con­ve­nita cu Fondul Monetar International (FMI), de 18,2 miliarde de lei, cheltuielile estimate ale bugetului general consolidat au crescut in termeni nominali cu 4% in comparatie cu 2009, la 95,3 miliarde de lei.

Dupa ce de luni intregi s-a vorbit de­spre importanta reducerii cheltuielilor de personal, pentru diminuarea defici­tu­lui, s-a si realizat acest lucru. Astfel, chel­tuielile de personal sunt inferioare cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar la cele cu bunuri si servicii re­ducerea este de 1,7%.

In schimb, s-au inregistrat cresteri de 2,9% la capitolul „alte cheltuieli", fata de aceeasi perioada a anului anterior. Sigur, este greu de presupus ce inseamna aceste cheltuieli, in conditiile in care datele prezentate nu sunt deloc explicite. Ar putea fi vorba de­spre bani care au mers in investitii sau despre sume care s-au dus pentru prime si bonusuri.

Tot articolul, in Financiarul

Dinu Patriciu ii critica pe reprezentantii FMI: Nu stiu nimic despre economia romaneasca... Leul s-a apreciat usor in raport cu euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x