Antena Căutare

Care este cea mai bună perioadă din an în care să cumperi o casă

Începutul anului, perioada concediilor sau în ultimele trei luni? Când ar fi mai bine să îți cumperi o casă? Probabil ți-ai pus întrebarea aceasta cel puțin o dată, mai ales dacă ești la prima încercare de a achiziționa o proprietate. Cumpărarea unei case nu este o decizie ușoară pentru că e vorba de o investiție pe termen lung, iar bugetul alocat pentru aceasta nu este unul de neglijat. Până la urmă, nu cumperi în fiecare zi o locuință, deci trebuie să acorzi o atenție sporită acestei activități. Dacă nu știi când e mai bine să devii proprietar, ți-am pregătit câteva sfaturi pe care să le iei în considerare în perioada care urmează, pe fiecare anotimp în parte.

Începutul anului, perioada concediilor sau în ultimele trei luni? Când ar fi mai bine să îți cumperi o casă? Probabil ți-ai pus întrebarea aceasta cel puțin o dată, mai ales dacă ești la prima încercare de a achiziționa o proprietate. Cumpărarea unei case nu este o decizie ușoară pentru că e vorba de o investiție pe termen lung, iar bugetul alocat pentru aceasta nu este unul de neglijat. Până la urmă, nu cumperi în fiecare zi o locuință, deci trebuie să acorzi o atenție sporită acestei activități.

Dacă nu știi când e mai bine să devii proprietar, ți-am pregătit câteva sfaturi pe care să le iei în considerare în perioada care urmează, pe fiecare anotimp în parte.

Primăvara

Imediat după ce iarna trece, nu numai pământul se dezgheață, ci și piața imobiliară. Site-urile de anunțuri imobiliare încep să se umple cu oferte, iar cei care vor să vândă încep să se întreacă în descrieri care să atragă cumpărătorii. Cu toate acestea, piața nu este încă saturată, ci doar în continuă creștere. Pragul maxim în perioada primăverii este atins în luna aprilie, deci ar fi bine să prospectezi variantele pe care vânzătorii ți le pun la dispoziție. Un avantaj este și acela că imediat după luna aprilie vremea începe să se încălzească, deci vei putea face liniștit reparațiile sau modificările care țin de design, pentru că temperaturile vor fi de partea ta. Varul sau adezivul se vor usca mai repede și astfel te poți muta mai repede în noua ta locuință.

Vara

Sezonul estival este o perioadă mai puțin aglomerată pe partea de vânzare. Ofertele sunt mai puține decât primăvară, dar și potențialii cumpărători nu sunt la fel de numeroși. Dacă este să privim partea plină a paharului, e posibil să ai ceva mai multe șanse în lunile iunie, iulie și august decât în restul anului pentru că doar un cumpărător hotărât va face marele pas în această perioadă, restul vor pune pe primul loc concediile sau ieșirile de weekend, atunci când vine vorba de cheltuieli.

Toamna

Lunile septembrie - noiembrie sunt luni destul de bune pentru piața imobiliară. Să ții cont însă că foarte mulți cumpărători își doresc să se mute în casa nouă până de sărbători, deci s-ar putea ca partea de amenajări să dureze mai mult, furnizorii fiind mai aglomerați.

Iarna

Acest sezon este perfect pentru tine dacă ești în căutarea unei case și nu îți place concurența. Asta pentru că foarte puțini cumpărători mai sunt interesați de o astfel de achiziție, așa că mingea e în terenul tău. Din acest motiv, s-ar putea să ai un avantaj la negocieri.

Dezavantajul ar putea fi acela că în cazul în care locuința ar avea reparații de făcut, ți-ar fi mai greu să le realizezi, date fiind condițiile meteo. Îți imaginezi cât de greu ai repara un acoperiș în timp ce ninge abundent?

În funcție de avantajele și dezavantajele fiecărui anotimp, acum poți ști exact când vrei să cumperi casa mult visată. Succes!

Sursa foto: pixabay.com

Cum se modifică mediul de business - Tu ții pasul cu schimbarea?... Lovitură puternică pentru românii care au credite! Anunțul făcut de BNR în urmă cu puțin timp: Ce se întâmplă cu rata ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x