Antena Căutare

CE: Unda verde pentru finalizarea Unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda

Comisia Europeana (CE) a emis o opinie favorabila referitoare la finalizarea Unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda, in conformitate cu prevederile Articolului 43 din Tratatul EURATOM, informeaza Ministerul Economiei.

CE a remarcat faptul ca investitia indeplineste obiectivele din Tratatul EURATOM si contribuie la dezvoltarea mixului energetic din regiune, iar autoritatile romane in domeniu vor asigura implementarea tuturor recomandarilor CE.

Analiza s-a desfasurat pe o perioada de 18 luni, timp in care specialistii europeni s-au deplasat pe amplasamentul Cernavoda, au avut mai multe runde de discutii tehnice cu specialistii centralei nucleare, precum si intalniri cu oficialitatile romane pe tema elementelor specifice tehnologiei CANDU, care au facut pentru prima data obiectul analizei Comisiei Europene.

Proiectul Unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda va include o serie de imbunatatiri substantiale corespunzatoare cerintelor standardelor actuale de securitate nucleara aplicabile la nivel international. De asemenea, proiectul va respecta principiile stabilite prin directiva de securitate nucleara emisa in iunie 2009. Comisia Europeana a remarcat faptul ca investitia indeplineste obiectivele din Tratatul EURATOM si contribuie la dezvoltarea mixului energetic din regiune.

Sursa: Hotnews

2011: Romania preia presedintia OCEMN... Leul incepe ultima saptamana din 2010 cu o usoara apreciere in fata euro. Vezi cursul valutar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x