Antena Căutare

China: La nivel mondial va avea loc o recesiune de lunga durata

La nivel mondial va avea loc, „cu certitudine”, o recesiune de lunga durata, iar China trebuie sa se concentreze pe problemele interne, conform vicepremierului chinez Wang Qishan, conform Reuters.

Singurul lucru de care putem fi siguri, intr-o multime de incertitudini, este ca recesiunea mondiala provocata de criza financiara internationala va fi cronica", a afirmat Wang, citat de agentia Xinhua.

Comentariile oficialului sunt cele mai pesimiste estimari facute de un oficial chinez despre economia mondiala, iar ingrijorarea autoritatilor de la Beijing, referitoare la climatul economic mondial s-ar putea transpune intr-o politica de sustinere a dezvoltarii interne.

La finalul anului 2008, China a lansat un program masiv de stimulare economica, in valoare de 4.000 de miliarde yuani (650 de miliarde de dolari), pentru a evita impactul crizei financiare mondiale.

Wang nu a vorbit despre vreo modificare majora de strategie, dar a reiterat ca bancile trebuie sa fie mai flexibile in privinta creditarii sectorului agricol si a firmelor mici.

In privinta tarii noastre, care depinde mult de exporturi, trebuie sa vedem clar situatia si sa ne rezolvam propriile probleme", a aratat Wang.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Profetii dezastrului de pe Wall Street: de la Roubini, la George Soros... Cele mai scazute remiteri ale „capsunarilor” din ultimii 6 ani: Doar 2,7 mld. euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x