Antena Căutare

Christine Lagarde, seful FMI, avertizeaza: “Datoria tarilor bogate a ajuns la nivelul din perioada razboiului”

Datoria publica acumulata de tarile bogate se apropie de nivelurile atinse in perioade de razboi si constituie, astfel, cea mai mare amenintare la adresa economiei globale, a avertizat vineri directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde.

Christine Lagarde, seful FMI, avertizeaza: “Datoria tarilor bogate a ajuns la nivelul din perioada razboiului”
| Foto: EPA / Intact Images

"Cel mai mare obstacol la adresa cresterii va fi fara indoiala imensa mostenire creata de datoria publica care a atins, in medie, 110% din PIB in tarile dezvoltate, un nivel similar cu cel din perioadele de razboi. Acest lucru lasa guvernele expuse la modificarile bruste de incredere... asa cum vedem ca se intampla in zona euro. In plus, limiteaza actiunile guvernelor, in special atunci cand este vorba de construirea infrastructurii pentru secolul XXI in timp ce mentin politicile sociale ale secolului XX", a atras atentia Christine Lagarde, la reuniunea anuala a FMI si Bancii Mondiale, informeaza AFP.

Seful FMI a adaugat ca povara datoriilor lasa guvernele la mila pietelor financiare si trebuie sa fie redusa. Estimarile publicate in aceasta saptamâna de FMI arata ca datoria publica a tarilor dezvoltate ar urma sa treaca de 110% din PIB in acest an, pentru a ajunge la 113% in 2013. In cazul Japoniei, datoria publica a ajuns la 236,6% din PIB in 2011!

Citeste cotinuarea articolului pe antena3.ro!

Bucuresti: La Academia Militara se construieste una dintre cele mai adanci statii de metrou din Romania... Cine a castigat de pe urma recesiunii? Nouriel Roubini, profetul crizei, unul dintre invingatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x