Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Parker

Cine a castigat de pe urma recesiunii? Nouriel Roubini, profetul crizei, unul dintre invingatori

In ultimul sau numar, revista americana Foreign Policy prezinta o lista a companiilor, tarilor sau personalitatilor care au avut de profitat de pe urma crizei economice mondiale.

1. McDonald’s. In ultimii 10 ani, capitalizarea companiei a afisat o crestere de 500%. Indiferent de nenorocirile care se abat asupra omenirii, fie ele razboaie sau cataclisme economice, lantul de restaurante de tip fast-food nu numai ca rezista, dar castiga bani frumosi si profituri de invidiat. Pentru consumatori, localurile firmei reprezinta un fel de oaza a stabilitatii, explica expertii Foreign Policy.

2. 7 tari invingatoare. Este vorba despre Corea de Sud, Polonia, Canada, Elvetia, Turcia, Indonezia, Turcia si Mexic. Fiecare din aceste state au stiut sa exploateze criza in propriul lor folos. Sud-coreenii, spre exemplu, in plina degringolada globala s-au grabit sa dobandeasca noi cote de piata pentru gigantii lor industriali, precum Hyundai, Samsung sau Kia, consolidandu-si, totodata, pozitiile in sectoarele inovatoare, sporind la momentul oportun finantarea de stat pentru stiinta si tehnologii. Elvetienii au fost ajutati de renumitele lor impozite si de incapatanarea de a ramane in afara zonei euro.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

Recomandari