Antena Căutare

Cine a castigat de pe urma recesiunii? Nouriel Roubini, profetul crizei, unul dintre invingatori

In ultimul sau numar, revista americana Foreign Policy prezinta o lista a companiilor, tarilor sau personalitatilor care au avut de profitat de pe urma crizei economice mondiale.

1. McDonald’s. In ultimii 10 ani, capitalizarea companiei a afisat o crestere de 500%. Indiferent de nenorocirile care se abat asupra omenirii, fie ele razboaie sau cataclisme economice, lantul de restaurante de tip fast-food nu numai ca rezista, dar castiga bani frumosi si profituri de invidiat. Pentru consumatori, localurile firmei reprezinta un fel de oaza a stabilitatii, explica expertii Foreign Policy.

2. 7 tari invingatoare. Este vorba despre Corea de Sud, Polonia, Canada, Elvetia, Turcia, Indonezia, Turcia si Mexic. Fiecare din aceste state au stiut sa exploateze criza in propriul lor folos. Sud-coreenii, spre exemplu, in plina degringolada globala s-au grabit sa dobandeasca noi cote de piata pentru gigantii lor industriali, precum Hyundai, Samsung sau Kia, consolidandu-si, totodata, pozitiile in sectoarele inovatoare, sporind la momentul oportun finantarea de stat pentru stiinta si tehnologii. Elvetienii au fost ajutati de renumitele lor impozite si de incapatanarea de a ramane in afara zonei euro.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

Christine Lagarde, seful FMI, avertizeaza: “Datoria tarilor bogate a ajuns la nivelul din perioada razboiului”... Afla care sunt cele cinci sectoare economice de unde statul poate aduce bani la buget...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x