Antena Căutare

Creditele restante totalizeaza 17,8 miliarde de lei

Tot mai multi romani nu-si mai pot plati ratele la banci, astfel ca valoarea creditelor restante a crescut cu 1,3% in luna martie fata de februarie si cu 10,1% in primul trimestru. Valoarea creditelor restante a ajuns la 17,8 miliarde de lei, si reprezinta 8,66% din totalul imprumuturilor, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea creditelor restante a avansat cu 3,66% in ianuarie si cu 5% in februarie, dupa ce in ultima luna a anului trecut a scazut usor, cu 1,2%, ca urmare a curatarii bilanturilor de catre banci la final de an, prin vanzarea de pachete de credite neperformante.

Valoarea imprumuturilor restante acordate in valuta, exprimata in lei, a crescut in martie cu 0,9% comparativ cu februarie si cu 11,65% fata de finele anului trecut, la 9,55 miliarde de lei.

Ponderea imprumuturilor cu intarzieri la plata de minim o zi in total credite in valuta a fost in martie de 7,44%, comparativ cu 7,22% in februarie si 6,4% in decembrie 2010.

Creditele au scazut in martie cu 1,33% fata de februarie si cu 2,57% de la inceputul anului, la 205,44 miliarde de lei, dintre care 128,35 miliarde de lei au fost acordate in valuta, iar restul in moneda nationala.

Imprumuturile restante se refera doar la principal si nu includ pozitii extrabilantiere. Sunt considerate restante creditele care, in ultima zi lucratoare a lunii pentru care se efectueaza raportarea, inregistreza intarzieri la plata de cel putin o zi.

Sursa: Jurnalul National

6 noi autostrazi, construite prin PPP. 6 licitatii pentru Coridorul IV, contestate... Leul a inregistrat o noua apreciere fata de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x