Antena Căutare

Creșterea pensiilor cu 40% poate avea efecte catastrofale pentru economie! Ce se va întâmpla cu majorarea promisă de ministrul Muncii

În ciuda raportului publicat de Comisia Europeană, noul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că majorarea pensiilor se va face începând din luna septembrie 2020, așa cum este prevăzut în lege.

Creșterea pensiilor cu 40% poate avea efecte catastrofale pentru economie! Ce se va întâmpla cu majorarea promisă de ministrul Muncii
Pensiile vor fi majorate din septembrie 2020

Raportul, publicat de Comisia Europeană miercuri, scoate în evidenţă că legea pensiilor, în vigoare din iunie 2019, conţine majorări importante anuale ale punctului de pensie în perioada 2019-2021, inclusiv o creştere de 40% în septembrie 2020. Actul normativ va creşte cheltuielile publice cu 0,8% din PIB în 2019, cu 2,3% în 2020 şi 4,9% din PIB în 2021 în comparaţie cu nivelul nominal al produsului intern brut din 2018, potrivit calculelor realizate de Ministerul de Finanţe condus de Eugen Teodorovici şi citate de Comisie.

Oficialii Ministerului de Finanţe au argumentat la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei că strategia fiscală a Guvernului pentru următorii ani oferă suficient spaţiu fiscal pentru a suporta cheltuielile în plus cu aceste majorări, pe fondul îmbunătăţirii colectării la buget şi îngheţării cheltuielilor.

Întrebată ce măsuri se vor lua după publicarea raportului Comisiei Europene, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că „pensiile vor creşte cu 40% din luna septembrie, aşa cum este prevăzut în lege”.

„Bugetul pe anul viitor va avea o anumită structură, iar noi vom informa Comisia Europeană”, a declarat la rândul său vicepremierul Turcan.

ANRE a amendat cu peste 1,5 milioane lei mai mulţi furnizori de gaze şi energie... Finalizarea fazei întâi a acordului comercial dintre SUA şi China ar putea să nu aibă loc în acest an - surse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x