Antena Căutare

Dinu Patriciu ii critica pe reprezentantii FMI: Nu stiu nimic despre economia romaneasca

"Reprezentantii Fondului Monetar International traiesc intr-o lume teoretica si nu stiu nimic despre economia romaneasca", a afirmat Dinu Patriciu. Omul de afaceri a sfatuit Guvernul roman sa gaseasca o solutie pentru a renunta la acordul cu aceasta institutie.

Ca raspuns la declaratia lui Patriciu, Jeffrey Franks a mentionat ca autoritatile de la Bucuresti sunt libere sa decida asa cum cred. "Romania este o tara suverana. Daca guvernul decide ca ar fi mai bine fara FMI, atunci ar putea cere sa mearga pe propriul drum", a declarat Franks.

"Este foarte clar insa ca Guvernul nu crede acest lucru. Guvernul crede ca noi jucam un rol foarte important, iar intentia noastra este sa ajutam in orice fel putem ca Romania sa iasa din criza", a adaugat reprezentantul FMI.

Declaratiile lui Dinu Patriciu vin in contextul vizitei FMI la Bucuresti. Miercuri, delegatia FMI condusa de Jeffrey Franks s-a intalnit cu mai multi oameni de afaceri din Romania.
Misiunea de evaluare a FMI a ajuns in Romania pe 26 iulie. Pana pe 4 august, reprezentantii Fondului vor evalua situatia economica actuala a tarii si vor decide apoi daca mai acorda o noua transa din imprumut.

Foto: Intact Images
Veniturile, taiate cu 16,5% pentru angajatii cu drepturi de autor, insa nu mai mult de 1.618 lei... Austeritate doar la pensii si salarii: cheltuielile bugetare au crescut cu 4%!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x