Live acum
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Experiment. Ce poți cumpăra cu 50 de lei în București versus alte judeţe din țară

Românii câştigă mai bine, însă banii nu au aceeaşi valoare peste tot. O spun cifrele oficiale şi o dovedeşte şi un experiment Observator. Cu 50 de lei, în unele zone din Capitală poţi cumpăra două sacoşe pline de fructe, legume, ouă şi brânză. Rămân bani şi de o. cafea. În schimb, în alte judeţe, cu acelaşi buget poţi cumpăra doar jumătate dintre aceste produse. Analiştii explică diferenţele de preturi.

Românii câştigă mai bine, însă banii nu au aceeaşi valoare peste tot. O spun cifrele oficiale şi o dovedeşte şi un experiment Observator. Cu 50 de lei, în unele zone din Capitală poţi cumpăra două sacoşe pline de fructe, legume, ouă şi brânză.

Rămân bani şi de o cafea. În schimb, în alte judeţe, cu acelaşi buget poţi cumpăra doar jumătate dintre aceste produse. Analiştii explică diferenţele de preturi.

Un raport al unei companii de cercetare arată că oamenii din Bucureşti şi din judetele Cluj şi Timiş au cea mai mare putere de cumpărare. Aici, sunt cele mai mari corporaţii, există forţă de muncă, iar salariile sunt peste medie. De cealaltă parte, localnicii din judeţele Botoşani şi Vaslui au cea mai mică putere de cumpărare. Sunt puţini investitori şi lipsesc marile proiecte de infrastructuira

Recomandari