Antena Căutare

Fără "Prima casă"! Băncile nu mai primesc dosare și oferă, în schimb, soluția creditului ipotecar

Veşti proaste pentru cei care vor un credit Prima Casă. Băncile nu mai primesc dosarele de câteva luni și vin cu alte oferte. 

Veşti proaste pentru cei care vor un credit Prima Casă. Băncile nu mai primesc dosarele de câteva luni și vin cu alte oferte.

Clienţii sunt îndrumaţi, în primul rând, către creditele ipotecare. Dar împrumuturile standard de acest gen nu sunt o soluţie pentru toată lumea. Prima piedică o reprezintă chiar avansul, acesta poate fi şi de șapte ori mai mare faţă de cel pentru "Prima Casă".

De exemplu, pentru o locuinţă de 50 de mii de euro, o familie care vrea un împrumut "Prima Casă" trebuie să aibă un avans de 2.500 de euro. Venitul necesar ar fi de 2.640 de lei. Pentru un împrumut ipotecar, avansul ar fi de aproximativ 35%, adică în jur de 17.500 de euro, iar venitul lunar ar trebui să se ridice la peste 4.700 de lei. Diferenţele sunt foarte mari.

Oficialii de la Finanţe spun însă că vor să acorde fonduri suplimentare pentru programul guvernamental. Doar că acest lucru s-ar putea întâmpla numai după ce vor face o analiză a eficienţei acestuia.

Până acum, peste 180 de mii de români au reuşit să-şi ia o locuinţă prin programul "Prima Casă".

Ultimul membru al unei grupări teroriste, care plănuia atentate la Jocurile Olimpice, a fost arestat... Facebook se îmbogățește pe zi ce trece! Veniturile au atins un nou record...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x