Antena Căutare

In ciuda crizei: Prime de milioane de euro la companiile statului

Ziua Energeticianului, sarbatorita pe 20 iulie, reprezinta un prilej de bucurie pentru salariatii din sistemul energetic. Acestia au incasat prime de ziua lor si au beneficiat si de o zi libera de la serviciu. In scurt timp, salariatii din energie, vor fi urmati de minerii de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, in privinta incasarii primelor.

In afara primelor, administratia le-a mai acordat si o zi libera de la serviciu.

Ziua Minerului, sarbatorita si ea cu prime

La Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, ortacii vor beneficia si ei pe 17 august de prime, constand in bonuri valorice de 600 de lei.

Un simplu calcul arata ca pentru cei peste 16.000 de salariati din sistemul minier si energetic, statul scoate din conturi peste 2 milioane de euro, doar pentru acordarea primelor de ziua Energeticianului si cea a Minerului.

Primele au fost stabilite prin contractul colectiv de munca, negociat intre administratie si sindicate la inceputul fiecarui an.

Companii cu pierderi


Fata de anii trecuti, toate cele trei entitati energetice au inregistrati pierderi mari in acest an. Singura companie care sta mai bine decat celelalte este Complexul Energetic Turceni. In rest, Rovinarului si SNLO trec printr-o situatie economica dificila.

De altfel, toate cele trei companii, aflate in subordinea Ministerului Economiei, vor face disponibilizari pana la sfarsitul acestui an. Cu tot cu cele facute deja la inceputul anului, numarul celor dati afara se va ridica la aproape o mie.

Sursa: Jurnalul National


Prime de milioane de euro la companiile statului... Leul s-a apreciat usor fata de euro. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x