Antena Căutare

Indicele global MSCI a atins un nivel acord, în anticiparea unui acord comercial între Statele Unite şi China

Indicele global MSCI a atins un nivel record, joi, iar dolarul american s-a apreciat alături de randamentele titlurilor Trezoreriei SUA, în urma informaţiilor pe surse că Statele Unite au ajuns la un acord de principiu pentru ”prima fază” a acordului comercial dintre Washington şi Beijing, transmite Reuters.

Două surse apropiate situaţiei au declarat pentru Reuters că Statele Unite s-au oferit să reducă cu până la 50% tarifele existente pentru importurile din China şi să suspende tarifele care ar urma să intre în vigoare duminică, pentru a încheia un acord.

În timp ce şedinţa de tranzacţionare a bursei de pe Wall Street s-a încheiat înainte de o confirmare oficială a acordului, preşedintele Donald Trump a încurajat interesul investitorilor pentru risc, afirmând că cele două ţări sunt foarte aproape de un acord.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,79%, S&P 500 cu 0,86%, iar Nasdaq Composite cu 0,73%.

În Europa, indicele pan-european STOXX 600 a avansat cu 0,33%, iar indicele MSCI cu 0,69%, depăşind un record anterior atins în ianuarie 2018.

Tot joi, preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a promis o evaluare strategică a activităţii băncii, care a menţinut dobânzile nemodificate, în conformitate cu aşteptările.

Miercuri, Rezerva Federală a SUA a menţinut dobânzile şi a semnalat că acestea nu vor fi modificate prea curând, anticipând pentru anul viitor o creştere economică moderată, în timp ce şomajul va rămâne la un minim istoric.

Investitorii s-au concentrat însă cel mai mult pe relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi China.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de valute importante, a crescut cu 0,23%.

Sursa : news.ro

Ministrul Transporturilor: TAROM încheie anul cu pierderi de 190 de milioane de lei. Vom cere un ajutor de salvare de 47... Samsung Electronics suplimentează investiţiile la fabrica sa de cipuri din China cu opt miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x