Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni continuă scăderea şi ajunge la cel mai mic nivel din luna noiembrie

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,98%, cel mai mic nivel din luna noiembrie 2019 până în prezent, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României (BNR).

Luni, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 2,99% la 2,98%. Acesta este cel mai mic nivel din 19 noiembrie 2019, când a fost 2,98%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,11% la 3,10%. Acesta este cel mai mic nivel din 29 noiembrie 2019, când a fost 3,09%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Ministrul Economiei: Gazele din Marea Neagră, un subiect de ţară pe care trebuie să existe consens politic. Legea Offsho... Grupul Alro a raportat pierderi de 68 milioane lei anul trecut, de la un profit net de 235,3 milioane lei în 2018...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri