Antena Căutare

Investitiile s-au redus cu 14,2% in trim. III

In primele noua luni au fost finalizate 32.132 de locuinte, in scadere cu 6.038 de unitati fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. In perioada analizata s-a diminuat numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 4.997 de locuinte, iar cel al locuintelor realizate din fonduri publice s-a redus cu 1.041 de unitati.

Vanzarile de produse alimentare s-au diminuat cu 3,5% intr-o luna


Scaderea numarului de constructii noi include si diminuarea numarului de unitati de retail construite, de birouri sau hale industriale. In aceste conditii, nu este sur­prinzator ca a scazut si cifra de afaceri in comertul cu amanun­tul.

In octombrie fata de septem­brie reducerea a fost de 3,5% in se­rie ajustata, in special ca ur­mare a scaderii cu 4,6% a van­zarilor de produse nealimentare, potrivit datelor Institutului Na­tional de Statistica. Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au redus cu 3,5%, iar cele pentru carburantii autovehi­cu­lelor cu 3%.

Comparativ cu oc­tombrie 2009, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut ca serie ajustata cu 5,1%, dupa o reducere a van­zarilor de produse nealimentare cu 14% si cu 10,8% pentru produsele alimentare, bauturi si tutun.

In primele 10 luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul s-a redus cu 5% in serie ajustata sezonier, sca­dere determinata de reducerea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 7,5% si a vanzarilor de pro­duse nealimentare cu 7,4%.

Sursa: Financiarul

Romania a inregistrat cele mai mari exporturi din ultimii 20 de ani, in ultimele noua luni... Leul isi continua deprecierea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x