Antena Căutare

Ministerul Economiei vrea sa privatizeze Oltchim pana la sfarsitul anului

Ministerul Economiei intentioneaza sa privatizeze Oltchim pana la sfarsitul anului 2011, conform HotNews. Obiectivul a fost mentinut si in scrisoarea de intentie privind noul acord cu FMI.

"In acest sens sunt analizate mai multe solutii pentru rezolvarea datoriilor companiei. Totodata, urmeaza ca pana la sfarsitul lunii iunie, sa fie selectat un consultant juridic pentru privatizare, iar pana la sfarsitul lunii septembrie sa fie selectat intermediarul (consortiul) pentru privatizare, in urma unui anunt public international"


Statul controleaza 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim prin intermediul Ministerului Economiei. Compania avea datorii de 2,289 miliarde lei, la finalul anului trecut, cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a inregistrat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.

Oltchim a fost inclusa pe lista celor 19 de societati de stat care vor fi monitorizate in noul acord pe doi ani care va fi incheiat de Guvern cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Inmatricularile de autoturisme in aprilie, doborate de programul „Rabla“... Andreea Vass: "Nici in acest an nu iesim din criza economica"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x