Antena Căutare

Ministerul Economiei vrea sa privatizeze Oltchim pana la sfarsitul anului

Ministerul Economiei intentioneaza sa privatizeze Oltchim pana la sfarsitul anului 2011, conform HotNews. Obiectivul a fost mentinut si in scrisoarea de intentie privind noul acord cu FMI.

"In acest sens sunt analizate mai multe solutii pentru rezolvarea datoriilor companiei. Totodata, urmeaza ca pana la sfarsitul lunii iunie, sa fie selectat un consultant juridic pentru privatizare, iar pana la sfarsitul lunii septembrie sa fie selectat intermediarul (consortiul) pentru privatizare, in urma unui anunt public international"


Statul controleaza 54,79% din capitalul combinatului chimic Oltchim prin intermediul Ministerului Economiei. Compania avea datorii de 2,289 miliarde lei, la finalul anului trecut, cu 22% peste obligatiile de plata de la 31 decembrie 2009, de 1,879 miliarde lei. Combinatul a inregistrat in intervalul 2007-2010 pierderi cumulate de peste 745 milioane lei.

Oltchim a fost inclusa pe lista celor 19 de societati de stat care vor fi monitorizate in noul acord pe doi ani care va fi incheiat de Guvern cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Inmatricularile de autoturisme in aprilie, doborate de programul „Rabla“... Andreea Vass: "Nici in acest an nu iesim din criza economica"...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x