Antena Căutare

Noua miliarde de euro, aruncati ca sarea pe drum

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a avut in ultimii patru ani un buget alocat de 9 miliarde de euro. Corect manageriati, acesti bani ar fi adus Romaniei 1.000 de kilometri de autostrada.

Chiar si cu cele mai mari preturi intalnite in Europa pentru constructia unui kilometru de autostrada - 9 milioane de euro, tot am fi putut sa ne laudam cu ceva.

Daca CNADNR ar fi preferat, spre exemplu, sa faca drumuri nationale de acesti bani, in conditiile in care un kilometru construit de DN costa 1 milion de euro, am fi avut o retea de DN-uri invidiate si de infrastructura Elvetiei. Jurnalul National a urmarit contractele derulate de companie intre anii 2007 si 2010.

Mai exact, cum s-au aruncat bani pe proiecte finalizate partial sau reluate la infinit. Numai pentru consultanta si proiectare cu efect aproape zero, dupa cum lesne poate constata orice sofer din Romania, CNADNR a aruncat 250 milioane de euro.

Sumele au fost alocate pentru contracte care ani de-a randul au revenit prin acte aditionale, ani in care au mai smuls milioane de euro din bugetul statului. O buna parte din lucrarile pentru a caror proiectare bugetul a pompat o groaza de bani au ramas fictive. Altele au fost reluate ani de-a randul, cu plati prin acte aditionale, pana cand s-a ajuns la o varianta finala care a costat de cateva ori mai mult. Rezultatul?

Tot articolul, in Jurnalul National

Creditele nu s-au ieftinit de-ajuns... Romanii, din ce in ce mai datori la banci. Peste 240 de mii de rau-platnici, persoane fizice si firme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x