Antena Căutare

OBSERVATOR SPECIAL: Topul taxelor aberante din SUA :)

O fi Romania campioana la numarul de taxe, dar, in ceea ce priveste gradul de stupizenie, nimeni nu ii intrece pe americani. Probabil la acest lucru contribuie si faptul ca fiecare stat are dreptul sa-si alcatuiasca propriul sistem de legi. Cu toate acestea, sunt state in care taxele si impozitele sfideaza logica. Cum ar fi taxa pe trasul apei la toaleta. De ce va mai mirati? E aceeasi tara in care, in unele state, parul sotiei ii apartine, prin lege, sotului.

Mersul la baie nu este neaparat o activitate placuta. Dar este o necesitate biologica pe care nu putem sa o amanam prea mult. O facem in fiecare zi, de mai multe ori, nu pentru ca ne-am dorim, dar pentru ca trebuie. Si cum nu putem amana acest lucru in niciun fel, bineinteles ca au existat birocrati care au vazut in nevoile fiziologice ale oamenilor o sursa de profit. In statele americane Maryland si Virginia, fiecare apa trasa baga bani in buget. Din fericire pana acum nu a existat nicio epidemie de indigestie, care ar fi falimentat cu siguranta majoritatea cetatenilor.

Scutecele fac obiectul unei taxe la fel de bizare. De aceasta data, autorii sunt guvernantii statului Connecticut. Si ii vizeaza direct pe sugarii dependenti practic de scutece. Autoritatile au decis sa faca viata mai grea proaspetilor parinti si au decis ca scutecele sa fie taxate. Doar cele pentru bebelusi. Sub incidenta acestei legi bizare nu intra, culmea, scutecele pentru adulti.

Jocurile de carti sunt poate printre cele mai populare activitati de pe intregul mapamond. Pe cati dintre noi nu ne-a scos dintr-o plictiseala crunta in zilele ploioase. Doar ca obiectul de cult al cartoforilor este taxat in statul american Alabama. Da, acelasi stat in care este in regula daca te casatoresti cu o un var primar. La fiecare pachet cumparat exista o taxa de zece centi. La polul opus este statul Nevada, nava mama a jocurilor de noroc. Aici, pachetele de carti sunt distribuite gratuit.

Tatuajele nu mai sunt de mult privite ca o forma de automutilare sau demne doar de circari. Sunt o forma de arta. Una costisitoare in statul Arkansas, unde fiecare pasionat de cerneala pe piele trebuie sa plateasca sase la suta din pretul tatuajului catre visteria statului.

Poate una dintre cele mai bizare taxe vine din statul american Kansas. Cum nu au porturi prea multe, guvernantii s-au gandit sa taxeze baloanele cu aer cald. Practic, fiecare balon oprit la sol este taxat. Dar nu si cele care zburda liber pe cerul statului american - acelea sunt considerate o forma legala de transport.

Ratele la creditele in yeni si franci elvetieni s-au dublat fata de anii trecuti... HARTA CURAJULUI: domeniile si judetele cu explozie de firme noi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x