Antena Căutare

(P) Două metode de a deveni independent financiar pe termen mediu

Nu este un secret că independența financiară este aspirația multor persoane. Să nu depinzi de angajator și de salariul pe care acesta ți-l oferă și să beneficiezi de mai mult timp liber pentru relaxare, dar și pentru proiectele personale. Mai puțini, însă, iau și măsuri în acest sens, deși a fi independent financiar nu este un proiect irealizabil.

Două metode de a deveni independent financiar pe termen mediu

Freepik

Pentru a deveni independent din punct de vedere financiar, trebuie să ai în vedere câteva noțiuni de bază necesare pentru a-ți lansa proiectul, respectiv diferite modalități de a-l transforma în realitate, precum și o bună organizare. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să faci următorul pas din punct de vedere profesional.

Ce înseamnă pentru tine independența financiară

Să fii complet independent financiar presupune să obții venituri din alte surse decât un salariu plătit de un angajator, suficient de mari pentru a-ți acoperi nevoile cotidiene. Înainte de a-ți da demisia de la actualul loc de muncă, încearcă să stabilește ce înseamnă pentru tine conceptul de independență financiară. Pentru unele persoane, este echivalentul unei sume de bani câștigate fără a depune efort, care să acopere nevoile de bază, precum locuința, hrana etc. Pentru alții, înseamnă să-și permită să se ocupe de pasiunile lor ori de anumite proiecte. Unii doresc independență financiară rapid, alții se gândesc mai degrabă pe termen lung.

Antreprenoriatul - fii propriul șef

Aceasta este o modalitate excelentă de a deveni independent financiar, cu o plasă de siguranță, pentru că, cel puțin pentru început, nu este nevoie să renunți la statutul de angajat cu carte de muncă. În funcție de pregătirea și pasiunile pe care le ai, poți face lucruri dintre cele mai diverse, de la tutoriale pe internet la magazin online, de la traduceri la servicii de înfrumusețare ori diverse reparații casnice sau content writing. Pentru a beneficia rapid de banii câștigați, poți să-ți înființezi o PFA, proces care nu durează prea mult și nu costă aproape nimic. Contabilitatea este facilă și o poți ține și cu o aplicație și tot ceea ce ai de făcut este să depui anual declaratie unica PFA. Inițial, această activitate poate să fie doar o sursă de suplimentare a veniturilor, dar, pe viitor, ar putea să îți permită să câștigi mai mulți bani decât dacă ai fi angajat cu carte de muncă. În plus, vei avea ocazia de a face ceva pe plan profesional care să îți placă cu adevărat.

Investițiile la bursă - o modalitate provocatoare

O modalitate mai provocatoare pe care o poți lua în considerare pentru a-ți suplimenta veniturile și chiar a ajunge independent financiar este aceea de a investi la bursă. Dacă te pasionează domeniul, investițiile la bursă pot fi o strategie pe termen lung de a obține libertate financiară. O bună cunoaștere a pieței este, însă, necesară, dar există disponibile numeroase surse de informare în acest domeniu. Ideea este să înțelegi piața și să profiți de oportunitățile care apar, pentru a-ți construi un portofoliu coerent. Atunci când veniturile pasive, de tipul investițiilor la bursă ori al celor în imobiliare sau provenind din propria afacere, sunt mai mari decât cheltuielile, poți spune că ai atins independența financiară.

Indiferent ce modalitate de a deveni independent financiar alegi, o condiție de bază pentru a reuși este să îți fixezi obiective, pentru a ști exact unde vrei să ajungi și pe ce cale. Ține cont de stilul tău de viață și de diferitele proiecte în care vrei să te implici și controlează-ți și optimizează-ți bugetul. Nu în ultimul rând, acceptă să ieși câteodată din zona de confort, investește mereu în pregătirea ta profesională și nu înceta niciodată să înveți.

(P) Schimbare în carieră? Cum să o iei de la zero?... Când vor scădea prețurile la gaze. Ce spune ministrul Energiei despre această problemă...
Idei pentru un mic dejun sănătos. Începe ziua cu o masă plină de nutrienți
Dimineața, ai nevoie de o masă echilibrată, bogată în nutrienți, care îți oferă energie...
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023. Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023 spune că Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale...
Parteneri
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Prăjitură gustoasă, aromată și colorată
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x