Antena Căutare

Peste 50% din zborurile de pe Aeroportul Otopeni, anulate din cauza lipsei pasagerilor

Craciunul nu mai este profitabil pentru companiile aeriene. Acestea au poate cea mai neagra perioada de sarbatori din activitatea lor. Mai mult de jumatate din zborurile care trebuiau sa decoleze sau sa aterizeze de Craciun pe aeroportul Otopeni au fost anulate din cauza lipsei pasagerilor. 

Aerogara aeroportului Otopeni a fost aproape goala din cauza zbrorilor anulate. Cererea de bilete a fost atat de mica, incat absolut toate marile companii aeriene au hotarat sa renunte sa mai trimita avioane spre si dinspre Bucuresti.

In prima zi de Craciun, aproape 70% din zborurile de pe aeroportul Otopeni au fost anulate, iar duminica alte 60 de curse au fost scoase din program.

Nici compania aeriana nationala nu a reusit sa adune mai multi pasageri pentru a-si ocupa locurile din avioane.

Totusi, pasageri exista. si ca dovada, la polul opus se afla companiile aeriene low-cost, unde cererea a ramas cel putin la fel de mare ca si pana acum. De exemplu, daca la marile companii aeriane, un zbor catre Paris sau Roma costa in medie 300 de euro, la cele low-cost, media nu depaseste 150 de euro.

Lipsa calatorilor creaza mari probleme financiare companiilor aeriene. Situatia vine dupa o saptamana in care multe aeroporturi din Europa au fost inchise din cauza ninsorilor.

Piata IT&C la 12 luni: jucatorii mondiali au venit la shopping ori si-au deschis reprezentante local... 2011: ANAF va controla averile patronilor foarte bogati, dar evazionisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x