Antena Căutare

PIB-ul Romaniei ar putea sa scada cu trei procente, fata de 0.5% cat era estimat

Previziuni sumbre pentru Romania! La sfarsitul anului, economia tarii noastre ar putea fi cu opt miliarde de euro mai saraca decat estima initial Guvernul. Cel putin asa sustin analisti citati de cotidianul Gandul. Ei spun ca PIB-ul va scadea drastic. Si pentru ca veniturile la bugetul de stat vor fi mai mici, nu sunt excluse disponibizarile si nici introducerea de noi taxe.


Asta inseamna 118 miliarde de euro, adica cu opt miliarde mai putin decat estima Guvernul in ianuarie.

Gandul scrie ca Executivul are la dispozitie trei variante: se ajunge la depasirea deficitului bugetar convenit cu FMI, ceea ce ar pune in pericol acordul, fie se vor face noi taieri de cheltuieli, ceea ce inseamna disponibilizari sau populatia va suporta noi taxe si impozite majorate.

Cresterea TVA de la 19% la 24% ar urma sa aduca la bugetul de stat venituri suplimentare de circa 950 de milioane de euro. Analistii citati de Gandul spun insa ca nici in cele mai optimiste scenarii, suma nu va acoperi nevoile statului pentru a iesi din criza.

Isarescu: Dobanzile la depozite sunt destul de ridicate, chiar prea generoase... Tot mai pustiu prin mall-uri. Din ce in ce mai multe magazine se inchid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x