Antena Căutare

Preţurile petrolului au atins cele mai ridicate nivele din ultimele trei ani, în anticiparea acordului comercial dintre Statele Unite şi China

Preţurile petrolului au atins vineri cele mai ridicate nivele din ultimele trei luni, în condiţiile în care Statele Unite şi China se apropie de un acord comercial, anunţat de mai multe surse apropiate situaţiei, dar neconfirmat oficial. În ultimele 18 luni, războiul comercial dintre cele două mari puteri economice a provocat semne majore de întrebare legate de cererea mondială pentru ţiţei, transmite Reuters.

La ora 04:26 GMT (06:26 ora României), contractele futures pentru petrolul Brent erau în urcare cu 0,7%, la 64,63 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din 23 sepembrie.

Contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) erau în creştere cu 0,5%, la 59,49 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de după 16 septembrie.

”Apetitul pentru risc a crescut puternic după ce Trump a semnalat că a încheiat un acord cu China şi că acest lucru va fi pozitiv pentru cererea globală de petrol”, a declarat Edward Moya, analist senior la OANDA.

Deprecierea dolarului faţă de lira sterlină a contribuit la rândul ei la creşterea preţurilor mărfurilor, a spus Margaret Yang, analist la CMC Markets.

Ilustrând optimismul investitorilor, pieţele asiatice de acţiuni au urcat vineri la maxime ale ultimelor luni, urmând creşterilor la niveluri record ale indicilor de pe Wall Street, în tranzacţiile de joi.

”Dacă vor ave loc noi progrese ale negocierilor din războiul comercial dintre SUA şi China, am putea vedea PIB-ul mondial crescând cu încă o jumătate de punct procentual în 2020, iar acest lucru ar face minuni pentru cererea de petrol”, a spus Moya.

ANZ Bank a avertizat însă că menţinerea incertitudinilor legate de cerere va plafona creşterea preţurilor.

Washingtonul a convenit să suspende aplicarea unor noi tarife pentru importurile din China şi să reducă tarifele existente, în schimbul angajamentului Beijingului de a achiziona produse agricole americane în 2020, potrivit unor surse.

Dar Casa Albă nu a publicat un comunicat oficial, ridicând semne de întrebare dacă termenii au fost acceptaţi de ambele părţi.

Sursa : news.ro

Samsung Electronics suplimentează investiţiile la fabrica sa de cipuri din China cu opt miliarde de dolari... RAPORT: Una din trei companii din România va oferi angajaţilor carduri şi tichete cadou de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x