Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Profetii dezastrului de pe Wall Street: de la Roubini, la George Soros

Putini sunt cei care nu au auzit pomenind-se, in ultimii ani, numele lui Nouriel Roubini, celebru pentru ca a prevestit criza din 2008, cu cativa ani inainte ca aceasta sa-si intre in drepturi. Totusi, Dr. Doom nu este singurul profet pesimist de pe Wall Street.Marc Faber

Este de ajuns sa citesti numele newsletter-ului trimis regulat de Faber, pentru a-ti da seama de pesimismul acestuia: "Gloom, Boom & Doom Report".

Faber a devenit cunoscut in anii '80, cand si-a sfatuit clientii sa vanda actiunile de pe bursa americana, inainte de crahul din octobrie 1987.

Recent, Marc Faber a declarat ca majoritatea guvernelor nu fac decat sa amane "ziua judecatii" si ca piata imobiliara din China este "o bula periculoasa".

Jim Rogers

Cand lucrezi multi ani alaturi de George Soros si castigi sume impresionante de bani, devii in mod automat relevant.

Rogers a avertizat lumea in legatura cu piata imobiliara, care era umflata artificial, dar si in legatura cu datoriile suverane.

In acest moment, Rogers crede ca urmeaza o criza in politica mondiala.

In plus, este convins ca statul chinez va fi cea mai mare putere a secolului 21.

George Soros

Miliardarul american este, la randul lui, un prooroc al dezastrului financiar.

Nu de putine ori a spus ca "pietele financiare se indreapta catre o Mare Depresiune. Consecintele, la nivelul politicului, sunt incalculabile".

Nouriel Roubini

Roubini nu era nici pe departe un necunoscut, inainte de 2000, lucrand in cadrul FMI, Federal Reserve sau in administratia Clinton.

Insa economistul a devenit celebru abia dupa ce profetiile sale privind piata imobiliara din SUA s-au adeverit.

Poreclit "Dr. Doom", Roubini a inceput in 2005 sa vorbeasca despre bula imobiliara care sta sa explodeze, avand efecte globale.

Sursa: Financiarul

Recomandari