Antena Căutare

Romania pierde 100 mil. de euro pe zi din cauza protestelor la Finante

Romania pierde in fiecare zi de protest la Finante peste 100 de milioane de euro. Aceasta este media colectarii de TVA, accize, impozite pe venit si pe salarii. Cum administratiile financiare si trezoreriile nu lucreaza, acesti bani nu sunt incasati de statul roman.

In luna septembrie, conform datelor oficiale, statul a colectat aproape 12 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca zilnic intra in bugetul Romaniei peste 470 de milioane de lei, respectiv mai mult de 100 de milioane de euro.

Numai ca tot statul face si plati catre proprii angajati. Daca activitatea va fi in continuare paralizata, bugetarii nu isi vor primi deloc salariile.

Primii care ar putea sa cada victime ale acestei situatii sunt angajatii Ministerului de Interne si cei ai Ministerului Apararii, care trebuie sa primeasca salariile in zilele imediat urmatoare.
Angajatii din Ministerul de Finante au declansat protestul, pentru ca nu si-au mai primit stimulentele de doua luni. Oamenii se plang ca nu mai au cu ce sa traiasca, pentru ca veniturile s-au redus drastic. De altfel, potrivit oficialilor din minister, dupa taieri, salariile personalului de la Finante au ajuns cele mai mici din sistem.

Dascalii, politistii si functionarii publici au anuntat inca de miercuri ca ii sustin pe angajatii ministerului de Finante si ca isi vor spune si ei nemultumirile in fata guvernantilor.

Statul da bani pentru cadavre... Leul se apreciaza usor in raport cu euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x