Antena Căutare

Romania pierde 70 de milioane de euro la CEDO in 2010

Romania a platit, de la inceputul anului si pana acum, 43,3 milioane de lei drept despagubiri impuse de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, adica peste 10 milioane de euro. Informatia a fost transmisa de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ca raspuns la o interpelare adresata de deputatul PNL Virgil Pop. Pentru tot anul in curs, statul si-a pus deoparte 297.543.000 de lei, adica aproximativ 70 de milioane de euro, "pentru plata tuturor despagubirilor", se arata tot in raspunsul lui Vladescu.





Agentul guvernamental al Romaniei pentru CEDO, Razvan Horatiu Radu, declara ca majoritatea condamnarilor primite de statul roman se refera la incalcarea dreptului de proprietate.

"Principalele probleme pentru care suntem condamnati la CEDO sunt cele care vizeaza proprietatea. Cam de cinci ani carentele sunt aceleasi: neexecutarea hotararilor judecatoresti, duratele excesive ale procedurilor judiciare. Avem probleme cantitative, mai putin calitative. Or, dincolo de gustul amar pe care ti-l da o condamnare la CEDO, practic Curtea te obliga sa faci reforma, sa modifici, sa schimbi. Trebuie sa vina mecanismul institutional, legislativ, administrativ sa previna ca o incalcare similara viitoare sa se mai produca. In materia proprietatii sunt atatea probleme, si de cinci ani inca nu se modifica nimic", declara intr-un interviu acordat Jurnalului National, Razvan Horatiu Radu, la inceputul anului 2010.

Citeste si Jurnalul National!

Foto: Intactimages

Referinta BNR a crescut la 4,2375 lei/euro... Isarescu: Dobanzile la depozite sunt destul de ridicate, chiar prea generoase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x