Antena Căutare

Mai mulți bani pentru o categorie de bugetari, de la 1 ianuarie. Veniturile acestora se vor mări substanțial!

Vești excelente pentru anumiți bugetari. Conform unui comunicat transmis de MAI, salariile de bază ale polițiștilor și militarilor au fost majorate de la 1 ianuarie.

Vești excelente pentru anumiți bugetari. Conform unui comunicat transmis de MAI, salariile de bază ale polițiștilor și militarilor au fost majorate de la 1 ianuarie.

Salariile de bază, soldele de funcţie şi salariile de funcţie ale personalului din instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională se majorează de la 1 ianuarie cu 25% din diferenţa dintre nivelul actual şi cel prevăzut de lege pentru anul 2022, iar sporurile se menţin la nivelul din decembrie 2018, informează MAI.

„Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 au fost adoptate unele măsuri care privesc drepturile băneşti ale personalului din instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru anul 2019”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, dacă legiuitorul nu a prevăzut în mod expres în cuprinsul ordonanţei de urgenţă o altă modalitate de calcul pentru aceste drepturi.

„Se menţine măsura de acordare a majorărilor salariale corespunzătoare pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum şi cele pentru munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru de către personalul cu statut special care are atribuţii pentru desfăşurarea activităţilor deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, care se plătesc prin raportare la solda de funcţie/salariul de funcţie sau, după caz, la salariul de bază cuvenit majorat, proporţional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiţii”, se arată în comunicat.

Scumpiri record la țigări și carburant, încă din prima zi a anului: Cât costă cel mai ieftin litru de benzină... Guvernul a creat un nou tip de PENSII. Ce implică și cine poate beneficia de ele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x