Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Românii primesc mai mulți bani de la stat! Ce categorie este vizată de schimbare

Românii primesc o veste bună după ce Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat care este categoria de angajați care primește mai mulți bani, în perioada următoare. Potrivit acestuia, anumite sporuri vor fi calculate în mod diferit.

Ce sporuri cresc în perioada următoare

O declarație recentă a lui Ionel Dancă arată faptul că sporul pentru condiţii vătămătoare şi periculoase va fi acelaşi pentru toţi angajaţii din sistemul public şi va reprezenta 25% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Acest lucru înseamnă că sporul pentru condiții vătămătoare și periculoase nu va mai depinde de salariul oferit de către angajator, ci va fi reglementat prin lege, astfel încât toți românii să primească aceeași sumă.

Românii primesc mai mulți bani de la stat! Ce categorie este vizată de schimbare

Ce sporuri cresc în perioada următoare

Potrivit acestuia, argumentul care a stat la baza acestei prevederi are în vedere "eliminarea discriminărilor produse în mod artificial între diferite categorii de angajaţi expuşi în aceeaşi măsură condiţiilor de muncă periculoase sau vătămătoare".

"În aceleaşi condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare angajaţii trebuie să beneficieze de acelaşi spor care are o raportare la salariul minim brut pe ţară, nu se mai raportează la cuantumul salariului de bază al angajatului, ci este un procent fix din salariul minim brut pe ţară", a spus Dancă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Recomandari